Ελλάδα Επιχειρήσεις

Η μάχη για την εξαγορά της Forthnet

Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχει εισέλθει η διαδικασία για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή για την Forthnet, με πληροφορίες της αγοράς να κάνουν ήδη λόγο για τουλάχιστον επτά υποψηφίους που έχουν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον.

Βάσει του χρονοδιαγράμματος, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχει επιλεγεί ο στρατηγικός επενδυτής, ενώ αυτήν την περίοδο υπογράφονται οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας προκειμένου οι υποψήφιοι να αποκτήσουν πρόσβαση στο data room όπου και θα δουν και θα εξετάσουν τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.

Πηγές της αγοράς συγκαταλέγουν ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για την Forthnet τις εταιρίας Vodafone και Wind που φέρονται να έχουν εκδηλώσει από κοινού αρχικό ενδιαφέρον, όπως και ο Όμιλος Antenna καθώς επίσης το επενδυτικό κεφάλαιο Apollo Global Management, ο διεθνής τηλεπικοινωνιακός όμιλος PCCW Global που αποτελεί βραχίονα της Hong Kong Telecom και είχε εμφανιστεί και στο αρχικό στάδιο για τη διεκδίκηση της Cyta Ελλάδας, το Golden Tree Asset Management (εκ των μετόχων της Wind) και την Odyssey Universal Limited.

Και ενώ ο «πόλεμος» για την απόκτηση της εταιρίας μαίνεται με αιχμή για ορισμένους και τη συγκέντρωση της αγοράς, έχουν αρχίσει και οι …γκρίνιες ορισμένων υποψηφίων, οι οποίοι φέρονται να ζητούν την απομάκρυνση από τη διαδικασία κάποιων εκ των ανταγωνιστών τους στην κούρσα διεκδίκησης κάνοντας λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία Odyssey Universal με επιστολή της προς τη Nomura, η οποία εκτελεί χρέη συμβούλου για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών της Forthnet ζητεί την απομάκρυνση από τη διαδικασία των σχημάτων των Vodafone-Wind, του Antenna και του Golden Tree and Cyrus επικαλούμενη λόγους διαφάνειας και ισότιμης αντιμετώπισης. Στην επιχειρηματολογία της φέρεται να αναφέρει ότι οι Wind, Vodafone και Antenna έχουν αποστείλει μόνο επιστολή ενδιαφέροντος χωρίς να συμπεριλάβουν το απαραίτητο τετρασέλιδο πληροφοριών.

Αναφέρει επίσης ότι υπάρχει φημολογία πως στη διαδικασία συμμετέχει και το Golden Tree/Cyrus που αποτελεί έναν εκ των μετόχων της Wind, η οποία επίσης συμμετέχει στο διαγωνισμό. Ρωτά γιατί επετράπη να κάνουν ξεχωριστές προσφορές σημειώνοντας πως «αυτό παραβιάζει τη συνοδευτική επιστολή και τους διεθνείς κανόνες διαφάνειας».

Από την πλευρά της Forthnet δεν υπάρχει κανένα σχόλιο με πηγές της εταιρίας να σημειώνουν ότι τη διαδικασία διαχειρίζονται οι τράπεζες και οι ίδιοι παρέχουν κάθε χρήσιμο στοιχείο προκειμένου να προχωρήσει.

Κανένα σχόλιο δεν έκαναν ούτε οι εκπρόσωποι των εταιριών Vodafone, Wind και Antenna για το ζήτημα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από τους υποψηφίους δεν προδικάζει και τη συνέχεια καθώς πρόκειται για ένα αρχικό στάδιο και δεν είναι απαραίτητο ότι θα μετουσιωθεί σε δεσμευτική προσφορά.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα