Ελλάδα

Μάχη μεταξύ ‘αδελφών’ στη Μεγάλη Στοά

Ακούστε το άρθρο

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Στοά με τους «αδελφούς» να κονταροχτυπιούνται στη Δικαιοσύνη και να εκτοξεύουν βαριές κατηγορίες για την τέλεση ακόμη και κακουργηματικών πράξεων.

Η αφορμή δόθηκε εξαιτίας των ελλειμμάτων που βρέθηκαν στα ταμεία της, ίσως όμως να μην είναι μόνο αυτός ο λόγος της εσωτερικής σύγκρουσης. Οι πραγματογνωμόνες πάντως έχουν ήδη μπει στα άδυτα των οικονομικών της Στοάς έπειτα από εντολή του δικαστηρίου, ενώ στις αρχές της επόμενης χρονιάς η Δικαιοσύνη θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα οριστεί νέα διοίκηση στην οδό Αχαρνών.

Ολα ξεκίνησαν μετά τις εκλογές του 2016 για την επιλογή της νέας διοίκησης στη Στοά, οι οποίες συνοδεύτηκαν από καταγγελίες για κακοδιαχείριση εις βάρος της προηγούμενης διοίκησης, πολλά μέλη της οποίας επανεκλέχθηκαν. Τον περασμένο Μάιο ωστόσο, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των «αντιφρονούντων» για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στο σωματείο «Τεκτονική Αδελφότητα», η οποία τώρα διαχειρίζεται όλα τα οικονομικά με απώτερο στόχο να κυριαρχήσει και στη «μαμά» Μεγάλη Στοά.

Για τους καταγγελλόμενους, οι αντιδρώντες λειτουργούν κινούμενοι από τέκτονες του εξωτερικού και συγκεκριμένα από την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας, η οποία θέλει να παίξει το ρόλο της καθοδηγήτριας… Οι καταγγέλοντες ωστόσο επιμένουν ότι προκειμένου να μείνει στην εξουσία η νυν διοίκηση χρησιμοποιεί μεθόδους που μόνο εγκληματικές οργανώσεις θα μετέρχονταν και ζητούν τον ορισμό προσωρινής διοίκησης και στη Μεγάλη Στοά. Η αγωγή που έχουν καταθέσει θα συζητηθεί στις 16 Ιανουαρίου.

Οι εχθροπραξίες στο εσωτερικό των τεκτόνων έχουν αρχίσει εδώ και δύο χρόνια, με το παρελθόν να μπαίνει και στη μέση, αφού ξαναήρθαν στην επιφάνεια παλιές εκκρεμμότητες που ζητούν απαντήσεις. Μία από αυτές αφορά την κατασκευή του τεκτονικού μεγάρου στην Ελευσίνα, η δαπάνη του οποίου είχε προϋπολογιστεί στα 65 εκατ. δραχμές αλλά τελικά άγγιξε το ποσό των 300 εκατ. δραχμών. Η μη διερεύνηση επί της ουσίας αυτής της υπόθεσης η οποία, όπως καταγγέλεται, έμεινε σε έναν εσωτερικό έλεγχο χωρίς να φτάσει ποτέ στη Δικαιοσύνη και έκλεισε άρον-άρον, ήταν η πρώτη αιχμή του δόρατος.

Οι αντιφρονούντες. ωστόσο, δεν έκαναν τα στραβά μάτια και στη δεύτερη καταγγελία για την κακοδιαχείριση και την «τρύπα» ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ η οποία αποκαλύφθηκε εκ νέου, για την οποία ήδη διεξάγεται κύρια ανάκριση.

Σε αυτό το πολεμικό τοπίο ήρθε να προστεθεί και η μήνυση του πρώην λογιστή, ο οποίος ενώ αρχικά είχε παραδεχθεί ότι με την προτροπή μίας γραμματέως υπεξαίρεσε 350.000 ευρώ από τα ταμεία, στη συνέχεια έγινε κατήγορος της διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι εκβιάστηκε να ομολογήσει, θέτοντας εαυτόν στη θέση του κατηγορουμένου.

Οσα καταγγέλει ο πρώην λογιστής ότι συνέβησαν θα μπορούσαν να αποτελούν σκηνή από κινηματογραφική ταινία. Οπως λέει, πέρυσι τον Ιανουάριο μέλη της νυν διοίκησης του ζήτησαν να παραδεχθεί ότι εκείνος πήρε τα χρήματα και πως όλα θα πάνε καλά, αφού θα φροντίσουν να «κλείσουν» το θέμα όπως έγινε και με τον έλεγχο στην περίπτωση της Ελευσίνας.

Οταν εκείνος αρνήθηκε, ξεκίνησαν οι απειλές, όπως καταγγέλει. «Μου είπαν ότι θα με συντρίψουν και θα με εξαφανίσουν και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγω από το κτίριο αν δεν υπογράψω έγγραφη ομολογία… Οτι έχουν ανθρώπους και μπράβους παντού στη Διοίκηση, στο ΣΔΟΕ, στην Αστυνομία, στη νύχτα και ότι τους τρέμει ακόμα και η ρώσικη μαφία… Τρομοκρατήθηκα και φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν, ενώ παράλληλα, πιστεύοντας ότι η υπόθεση θα συγκαλυφθεί όπως στο σκάνδαλο της Ελευσίνας, αναγκάστηκα να γράψω σε δύο αντίγραφα ομολογία ότι υπεξαίρεσα τα χρήματα, αντιγράφοντας ιδιοχείρως από ένα έτοιμο κείμενο που μου έδωσαν».

Στη συνέχεια όμως τα μέλη της διοίκησης τον «κρέμασαν», αφού του είχαν πει ότι δεν θα υποστήριζαν τη μήνυση που υπέβαλλαν εις βάρος του και τώρα ο ίδιος δεν βρίσκεται μόνο στη θέση του κατηγορουμένου, αλλά επιπλέον έχει δεσμευτεί και η περιουσία του.

Με τη σειρά του μηνύει τώρα τα μέλη της διοίκησης για εκβίαση και υποστηρίζει ότι «έχουν εξαπολύσει τρομοκρατία» διώκοντας και διαγράφοντας παράνομα κάθε διαμαρτυρόμενο τέκτονα και στοές ολόκληρες… «Διαδίδεται ότι έχουν προσλάβει σαν σεκιουριτάδες, δήθεν για την ασφάλεια του τεκτονικού μεγάρου, εν ενεργεία άνδρες των ΜΑΤ και της ασφάλειας και ότι στενοί συγγενείς αστυνομικών έχουν ήδη προσληφθεί και εργάζονται στις διοικητικές υπηρεσίες της Μεγάλης Στοάς και του Τεκτονικού Ιδρύματος, ενώ αρκετοί αστυνομικοί, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κ.λπ. είναι σε διάφορες στοές» αναφέρει στη μήνυσή του.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ασκήθηκε εις βάρος του λογιστή ποινική δίωξη για υπεξαίρεση και τώρα είναι υπόλογος αλλά και διώκτης…

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα