Categories: Ψυχαγωγία

Maestro: Πότε μπαίνει σε διεθνή τροχιά η πρώτη σειρά που «ανεβαίνει» στο Netflix

Share

Ο πρώτος κύκλος της σειράς «Maestro» έριξε αυλαία το βράδυ της Πέμπτης (15/12) με το τηλεοπτικό κοινό ήδη να αδημονεί για την συνέχεια.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα το εκρηκτικό φινάλε του Α’ κύκλου του «Maestro», στο Mega. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ολοκλήρωσε ένα κομμάτι της ιστορίας, ενώ παράλληλα φρόντισε να εξάψει τη φαντασία των τηλεθεατών αφού άφησε αναπάντητα ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν στη δεύτερη σεζόν.

Το «Maestro», εκτός από την αποδοχή και την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού στην Ελλάδα, «κέντρισε» και το ενδιαφέρον του Netflix και έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που θα «ανέβει» στη διεθνή πλατφόρμα.

Πότε όμως θα κάνει το «Maestro» την εμφάνισή του στο Netflix;

Το «Maestro» θα μπει σε διεθνή τροχιά ως η πρώτη ελληνική σειρά που ανεβαίνει στo Netflix, από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου οπότε και θα κάνει πρεμιέρα στη δημοφιλή υπηρεσία streaming, αρχικά μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο, και στις αρχές του 2023 θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο.

Το Maestro σε νούμερα

Τα εννέα επεισόδια της σειράς κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού από την εντυπωσιακή πρεμιέρα μέχρι τη συγκλονιστική αυλαία. Το «Maestro» κατέκτησε την κορυφή της τηλεθέασης από το πρώτο επεισόδιο και ήταν κάθε εβδομάδα η απόλυτη επιλογή των τηλεθεατών, καταγράφοντας μέσο όρο 28,7% στο σύνολο του κοινού και 28,5% στο δυναμικό κοινό 18-54. Στις γυναίκες άνω των 18 ετών, η σειρά σημείωσε μέσο όρο 35,4%. Η κάλυψη πλησίασε τους 2 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η αποδοχή του κοινού και η αναγνώριση της καλλιτεχνικής αξίας της σειράς εκφράστηκαν ποικιλοτρόπως και αποτυπώθηκαν μέσα από τα χιλιάδες διθυραμβικά σχόλια στα social media. Οι τηλεθεατές της σειράς υποκλίθηκαν στην κινηματογραφική αισθητική, στο ερμηνευτικό ταλέντο των ηθοποιών και στη ρεαλιστική προσέγγιση σοβαρών και επίκαιρων κοινωνικών ζητημάτων.

Το «Maestro» στα social media είχε συνολική απήχηση σχεδόν 8 εκατ. μοναδικούς χρήστες.
Κάθε Πέμπτη βράδυ, το #Μaestro ήταν πρώτο trend στο Twitter καθ’ολη τη διάρκεια της μετάδοσης του επεισοδίου, με χιλιάδες ενθουσιώδη tweets.

Στο Megatv.com και στο ΜEGA Play, την υβριδική πλατφόρμα του MEGA, η σειρά είχε περισσότερες από 6 εκατομμύρια προβολές.

Το «Μaestro» Podcast έχει ξεπεράσει, συνολικά, τα 350.000 downloads και βρίσκεται στην κορυφή του Spotify αλλά και των Apple και Google podcasts. Μπορείτε να το ακούσετε και στο megatv.com.

Maestro: Πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου

Το «Maestro» κατάφερε να συζητηθεί από την προβολή του πρώτου επεισοδίου και οι τηλεθεατές, πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος, ήθελαν να υπάρξει και δεύτερος. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης το αποφάσισε και είπε το μεγάλο «ναι» στο να υπάρξει και δεύτερος κύκλος.

Πότε όμως θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του δεύτερου κύκλου;

Την απάντηση έδωσε η Στεφανία Γουλιώτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Πέμπτη (15/12) στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός, οι ηθοποιοί του «Mastro» θα ξεκινήσουν γυρίσματα για τον δεύτερο κύκλο την Άνοιξη.