Γεύσεις Ηλεία

Μαγειρεύοντας στην Ηλεία: Η πιο γλυκιά μέρα του χρόνου…

Γλυκιά σαν την παρουσία της. Γλυκιά σαν την ανάμνησή της
Ακούστε το άρθρο

Αγαπημένοι μου, φίλες και φίλοι ήμερα είναι η πιο γλυκιά μέρα του χρόνου. Γλυκιά σαν τον λόγο της. Γλυκιά σαν την ευχή της.

Γλυκιά σαν την παρουσία της. Γλυκιά σαν την ανάμνησή της

Όλα τη θυμίζουν, αυτή την τρυφερή αγκαλιά που έχειτο πιο μεγάλο βάθος στην καρδιά μας. Θα την γιορτάσουμε με αγάπη και της πούμε και πάλι «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» φτιάχνοντας το πιο ωραίο, γρήγορο και εύκολο γλυκό για εκείνην. Υ.Γ.: Εγώ από καρδιάς σαν μάνα θα δώσω την ευχή μου για χρόνια πολλά με υγεία και επιτυχία στον Λευτέρη μου και στον Σάκη μου.

Η τούρτα της μαμάς

Υλικά .

3 έτοιμασοκολατένιαπαντεσπάνια Γιατοσιρόπι: . 1μικρή φλιτζάνανερό . 1μικρή φλιτζάναζάχαρη . 1βανίλια . Χυμόαπόμισό λεμόνι Για τη γέμιση: . 1πακέτοσκόνηγκαρνί (2 φακελάκια) . 400ml φρέσκο γάλαπλήρες . 1 πακέτο (2 φακελάκια) σκόνη ζελέ φράουλα . Κόκκινο χρώμαζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη:

. 2κουβερτούρες (200γρηκάθεμία) . 400mlκρέμαγάλακτος 1 κ. σ. μέλι Σ Όλα τη θυμίζουν, αυτή την τρυφερή αγκαλιά που έχειτο πιο μεγάλο βάθος στην καρδιά μας. Θα την γιορτάσουμε με αγάπη και της πούμε και πάλι «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» φτιάχνοντας το πιο ωραίο, γρήγορο και εύκολο γλυκό για εκείνην. Υ.Γ.: Εγώ από καρδιάς σαν μάνα θα δώσω την ευχή μου για χρόνια πολλά με υγεία και επιτυχία στον Λευτέρη μου και στον Σάκη μου. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμετο σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε και το ζελέ με την μισή ποσότητα νερού που αναγράφεται στην συσκευασία και το βάζουμε στο ψυγείο να μισοπήξει. Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα και προσθέτουμε το μισοπηγμένο ζελέ καθώς και αρκετές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε το παντεσπάνι σε πιατέλα, το σιροπιάζουμε και βάζουμε πάνω του την κρέμα. Ξανά παντεσπάνι, σιρόπιασμα, κρέμα μέχρι να βάλω και το τελευταίο παντεσπάνι.

Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Φέρνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού και την περιχύνουμε σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει την κουβερτούρα σε κομμάτια. Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να λίγο να κρυώσει. Τέλος περιχύνουμε με την γκανάζ την τούρτα και στολίζουμε όπως θέλουμε.

Όλη η επικαιρότητα