Γεύσεις

Μαγειρεύοντας στην Ηλεία: Συνταγές απλές και γρήγορες

απλές συνταγές
Ακούστε το άρθρο

Σας το έχω υποσχεθεί να σας παρουσιάζουμε κάθε φορά πρακτικές συνταγές, που δεν τις έχετε δει πουθενά. Σήμερα λοιπόν που το κρύο είναι πολύ σας φαντάζομαι να κάθεστε στο τζάκι ή στη σόμπα σας και να περιμένουν τα αγαπημένα σας πρόσωπα να τους ζεστάνετε με τις δημιουργίες σας. Τους λουκουμάδες, τους αγαπούν μικροί και μεγάλοι και εμείς αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή που αληθινά θα τους ξετρελάνει όλους.

Επίσης μια ακόμη συνταγή που κάνει τη διαφορά, είναι η ζεστή πίτα που θα σερβίρετε με υγιεινά λαχανικά. Εσείς με τις δημιουργίες σας θα νιώσετε και πάλι τη χαρά, όταν θα σας πουν όλοι Μπράβο!

Πίτα με μπρόκολο και κουνουπίδι

Υλικά

. 800 γρ. μπρόκολο (φρέσκο ή κατεψυγμένο) . 200 γρ. κουνουπίδι (φρέσκο ή κατεψυγμένο) . 100 γρ. σκληρό τυρί . 1 καρότο . 1 κρεμμύδι . 20 γρ. βούτυρο . αλάτι, πιπέρι Γέμιση . 3 αυγά . 400 ml γάλα . 150 γρ αλεύρι . 10 γρ. μπέικιν πάουντερ . 4 κ.σ. λάδι . αλάτι 1 κ.γ.

Εκτέλεση

Βράζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, αν είναι μεγάλα τα μπουκετάκια, τα κόβουμε σε μικρότερα. Κόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε το καρότο στον ψιλό τρίφτη και τσιγαρίζουμε στο λάδι. Αλείφουμε το ταψί με λάδι, απλώνουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι, τα τηγανητά λαχανικά, αλάτι, πιπέρι, ισοπεδώνουμε τα λαχανικά και ρίχνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα. Γέμιση Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι, ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, χτυπάμε, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε ξανά όλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180*C για 40 λεπτά.

Λουκουμάδες μήλου

Υλικά

. 2-3 φλ.ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα . 1 φλ. (140 γρ.) αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο . 1/4 φλ. ζάχαρη . 1 κ.γ. αλάτι . 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ . 1/3 φλ. γάλα . 1 αυγό . 1 φλ. μήλο, ψιλοκομμένο . ½ φλ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 Cο για να κρατάμε ζεστούς τους λουκουμάδες μέχρι να τους τηγανίσουμε όλους. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και το αυγό και χτυπάμε, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίχνουμε στο μείγμα το μήλο. Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες από το μείγμα και τους βάζουμε έναν- έναν στην κατσαρόλα με το ζεστό ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για 2- 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καιτους μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη άχνη και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Όλη η επικαιρότητα