«Μάγεψαν» οι μαθητές στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης

festival_mathtikis_ekfrasis.jpg

Ηχηρά μηνύματα, μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς και τις δημιουργίες τους, έδωσαν οι 2.000 και πλέον μαθητές που συμμετείχαν στο 10ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης Κρεστένων. Ο φιλόξενος χώρος της Γιορτής Σταφίδας «πλημμύρισε» από νιάτα, φαντασία, ζωντάνια, ταλέντο, δημιουργία και αισιοδοξία. Τα παιδιά κέρδισαν, δικαίως, το θερμό χειροκρότημα του κοινού και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, υποσχόμενοι να είναι «περισσότεροι και καλύτεροι», όπως ακριβώς είπε η εμπνεύστρια του Φεστιβάλ, η Φωτεινή Παπαντωνοπούλου, προϊσταμένη τότε (σ.σ συνταξιούχος σήμερα) του 2ου Γραφείου Δ.Ε Ηλείας, που για μια ακόμα φορά καμάρωσε τις δημιουργίες των παιδιών.

      Διοργανωτές του Φεστιβάλ ήταν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων που στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία από την πρώτη στιγμή, από το 2006, που ξεκίνησε με τη συμμετοχή λίγων σχολείων και μαθητών και έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική συνάντηση πολιτισμού των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Ένα μεγάλο μπράβο

   Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κρεστένων Αναστασία Μαστοροπούλου,  συγχαίροντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, για τη συμμετοχή και τις δημιουργίες τους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους  μαθητές όμως και στους καθηγητές τους, έδωσαν ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε Νίκος Αγγελόπουλος, καθώς και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Μαριάνθη Κοτταδάκη και Γιώργος Σιακκής, που έδωσαν το «παρών» μεταξύ άλλων. Μάλιστα η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης βράβευσε τους «αφανείς» ήρωες της διοργάνωσης, που χρόνια τώρα, στηρίζουν «πίσω από τη σκηνή» το Φεστιβάλ, τους Φώτη Νικόπουλο, Γιώργο Ασημακόπουλο, Παναγιώτα Αποστολοπούλου, Άγγελο Αλεξόπουλο και Βασιλική Πετροπούλου.

Οι μαθητές…πρωταγωνιστές

   Οι μαθητές, οι πρωταγωνιστές αυτής της ημέρας, εντυπωσίασαν με τις κατασκευές τους – τεχνολογίας και ζωγραφικής – και κυρίως με τις παρουσιάσεις τους. Με κέφι, φαντασία, μεράκι και ενέργεια, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους – μουσικό ή χορευτικό – χωρίς το άγχος του ανταγωνισμού, λαμβάνοντας στο τέλος το πιο σημαντικό βραβείο, αυτό της συμμετοχής.

   Στο τέλος της εκδήλωσης, οι εκπαιδευτικοί συνεχάρησαν τους μαθητές για τη συμμετοχή και την παρουσία τους και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου…

 

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)