Ηλεία

Φλόκα: Μάγεψε η Σχολή Μπαλέτου και Σύγχρονου Χορού της Εβίτας Κεραμιδά

Η διαφορετικότητα πρέπει να είναι δύναμη και να αντιμετωπίζεται με αποδοχή και αγάπη !
Ακούστε το άρθρο

Για ακόμη μία φορά εντυπωσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές της Εβίτας Κεραμιδά σε μια υπέρλαμπρη χοροθεατρική παράσταση στο κατάμεστο θέατρο Φλόκα της Ολυμπίας.

Από τη Νάντια Μανιάτη

Γλυκιά, υπομονετική και έμπειρη σε τέτοιες εκδηλώσεις η χαρισματική και καταξιωμένη Εβίτα κατάφερε να δημιουργήσει τη χρονιά που πέρασε τις προϋποθέσεις και να «δέσει» αρμονικά μικρούς και μεγάλους χορευτές ξεκινώντας από τις τρίχρονες ταλαντούχες μπαλαρίνες και να μας παρουσιάσει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.

Έμπνευση για το έργο «Καθρέφτη Καθρεφτάκι μου», που έγραψε, σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε η ίδια, είναι η σκληρότητα των ανθρώπων απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό από αυτούς, «θέλησα λοιπόν, ωθούμενη από όσα βλέπω γύρω μου και με στεναχωρούν, να μπορέσουν να γίνουν δίδαγμα για όλους μας. Ένα παραμύθι που έγραψα το 2019 και θέλησα να δείξω στα παιδιά και τους μεγάλους ότι η διαφορετικότητα πρέπει να γίνει δύναμη και να αντιμετωπίζεται με αποδοχή και αγάπη».

Με στόχο τα βαθύτερα νοήματα

«Από την πρώτη παράστασή μου το 2010, προσπαθώ να περνώ βαθύτερα νοήματα στα παιδιά και τους θεατές.
Η αγάπη για το περιβάλλον με το «Μαγεμένο Δα-sos», η δύναμη των παιδιών να αλλάξουν τον κόσμο με το «Μαγικό Κουκλόσπιτο», οι συνέπειες της ζήλιας με τη «Σταχτοπούτα», η σημασία του να μοιράζεσαι με την «Παπλωματού» και φέτος στη μάστιγα του bulling και την έλλειψη ενσυναίσθησης. «Όσο αφορά το κομμάτι της δουλειάς μου, στόχος είναι τα παιδιά μου να είναι άρτια χορευτικά, να συμμετέχουν με το σώμα αλλά και την ψυχή και κάθε φορά να ξεπερνάμε τις προηγούμενες δουλειές μας»

Στις παραστάσεις πρωταγωνιστούν πάντα οι μαθητές της Σχολής 

«Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε την εξέλιξη των παιδιών μας. Και φυσικά είναι μια πολύ μεγάλη επιβράβευση για τα ίδια τα παιδιά να βλέπουν τις προσπάθειές τους να ανταμείβονται. Από τις μικρές ηλικίες μέχρι και τα τμήματα ενηλίκων η χαρά και η ανυπομονησία είναι πάντοτε μεγάλη».
Όσο για τη συνδρομή αυτών των εκδηλώσεων στον πολιτισμό επισημαίνει «οι εκδηλώσεις που αφορούν την τέχνη του χορού αλλά και γενικότερα την τέχνη, είναι σημαντικές για όλους. Καθένας μας έχει την ευκαιρία να δει κάτι διαφορετικό που δεν υπάρχει στην καθημερινότητά του, να ζήσει το παραμύθι, να γίνει καλύτερος άνθρωπος! Τέτοια ερεθίσματα προάγουν τον πολιτισμό σε μια πόλη..».

Το έργο
Αναφέρεται στη μικρή πάπια Ελίζα, η οποία ζει σε μια λίμνη με κύκνους. Όντας διαφορετική, νιώθει ότι δεν την αποδέχονται και αυτό την κάνει δυστυχή και απογοητευμένη. Ένας μαγικός καθρέφτης της διηγείται δύο ιστορίες, η μία με ένα μικρό παγώνι και η άλλη με έναν άνδρα διαφορετικού χρώματος που και οι δύο βιώνουν αρχικά τον χλευασμό και την απόρριψη από τους γύρω ώσπου στο τέλος η καλοσύνη και η αυθεντικότητά τους, τους δίνει δύναμη και βρίσκουν την ευτυχία. Έτσι ο καθρέφτης  συμφιλιώνει τη μικρή πάπια με την εικόνα της.

Photo by Petros Karonis
Photo by Petros Karonis
Photo by Petros Karonis
Photo by Petros Karonis
Photo by Petros Karonis
Photo by Petros Karonis
Photo by Petros Karonis

Όλη η επικαιρότητα