Πολιτισμός

Μαγευτική πανσέληνος στην Ολυμπία (PHOTOS)

001.jpg

«Στο ίδιο έργο θεατές» έγιναν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Αρχαία Ολυμπία, παρακολουθώντας τη συναυλία που έδωσαν «Τα χρώματα της Ήλιδας» στο προαύλιο του Παλαιού Μουσείου, υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.


Σ’ ένα μουσικό ραντεβού που τείνει να γίνει θεσμός, αφού οι ταλαντούχοι μουσικοί «κέρδισαν» το κοινό με την περσινή συναυλία που έδωσαν στον – πραγματικά – ξεχωριστό χώρο, με την ιδιαίτερη δυναμική…

Τη συναυλία – που εντάχθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, «κλείνοντας» ουσιαστικά την αυλαία του φετινού προγράμματος –  διοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στην έναρξη μάλιστα, η Διευθύντρια της Εφορείας, Δρ Ερωφίλη Κόλλια καλωσόρισε το κοινό, ενώ ο επίτιμος αναπληρωτής Δήμαρχος, Θουκυδίδης Κοσμόπουλος απήγγειλε ένα ποίημα για την Ολυμπία.

 

Μουσικό ταξίδι συναισθημάτων

   Ο προαύλιος χώρος του Παλαιού Μουσείου αποδείχθηκε μικρός για να χωρέσει την αγάπη του κόσμου, μικρών και μεγάλων που «πλημμύρισαν» τον χώρο – στις καρέκλες που είχαν αναπτυχθεί, όρθιοι, καθισμένοι ακόμα και στο γκαζόν – προκειμένου να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Και οι ταλαντούχοι μουσικοί, τους αντάμειψαν μ’ ένα μελωδικό δίωρο, με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως οι Μ.Χατζιδάκις, Στ. Ξαρχάκος, Διον. Σαββόπουλος, Θ. Μικρούτσικος, Σωκ. Μάλαμας, Αντ. Βαρδής, που απέδωσαν με τις μελωδικές τους φωνές η Χαρά Σκουλαρίκου και ο Γιώργος Αδαμόπουλος, έχοντας στο πλευρό τους καταξιωμένους μουσικούς, και υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Γκιντζίρη. Τους «ταξίδεψαν» στο χρόνο, έφτιαξαν εικόνες με τους στίχους τους, «πλημμύρισαν» τις καρδιές με συναισθήματα. Και γι’ αυτό, το κοινό τους αντάμειψε με το πιο θερμό χειροκρότημα.

   Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ευχαρίστησε την Ορχήστρα για την ωραία βραδιά που χάρισε στο κοινό, ανανεώνοντας το ραντεβού, για το 2016, στον ίδιο χώρο, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου, Παύλος Αυγερινόπουλος, απένειμε στους διοργανωτές, τιμητικά Διπλώματα.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα