Categories: Ηλεία

“Μαγικό εργοστάσιο” στου Ξυστρή – Ο Πύργος αποκτά το δικό του Χριστουγεννιάτικο χωριό

Share

Στις αρχές του περασμένου αιώνα δέσποζε στην περιοχή σηματοδοτώντας την βιομηχανική και εμπορική ακμή τόσο του Πύργου  όσο και όλου του νομού. Σήμερα, ο χώρος που φιλοξενεί το ιστορικό εργοστάσιο του Ξυστρή και όλες τις καινούργιες εγκαταστάσεις του ομότιτλου θεματικού πάρκου αλλάζει. Για πρώτη φορά η Ηλειακή πρωτεύουσα είναι έτοιμη να δημιουργήσει το δικό της Χριστουγεννιάτικο χωριό και να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στη μαγεία και το όνειρο.

Το “Μαγικό εργοστάσιο” είναι η  φιλόδοξη πρόταση του Δήμου Πύργου και της νέας διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου.

Η αρχή, όπως μαρτυρά και ο τίτλος, θα γίνει στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. Εκεί που θα χτυπήσει η “καρδιά” των γιορτινών ημερών με πολλές εκδηλώσεις, παιχνίδια, εκπλήξεις, χορό, τραγούδι….

“Πασπαλισμένα” με χρυσόσκονη, όπως αρμόζει στη διάθεση των ημερών, τα Χριστούγεννα στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή θα είναι ό,τι διαφορετικό και καινοτόμο έχει δημιουργηθεί ποτέ στην πόλη.

Άγιος Βασίλης, ξωτικά, νεραϊδες θα είναι μόνο λίγοι από τους οικοδεσπότες που θα καλωσορίσουν τους μικρούς τους φίλους αλλά και τους μεγαλύτερους  και θα ζωντανέψουν με τον πιο μαγικό τρόπο τα Χριστούγεννα. Το “εργοστάσιο” θα είναι πανέτοιμο να τους προσφέρει κάθε τι μαγικό και ονειρεμένο. Ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενήσουν πληθώρα δωρεάν δράσεων, φαντασμαγορικά παιχνίδια θα εγκατασταθούν στον προαύλιο χώρο του Θεματικού Πάρκου ενώ καλλιτεχνικές εκδηλώσεις τόσο από ομάδες του Πύργου όσο και άλλων πόλεων θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους στην  αίθουσα εκδηλώσεων.
Κάθε μέρα θα επιφυλάσσει πολλές και διαφορετικές εκπλήξεις σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες, παιχνίδια, κεράσματα, face painting , ζωγραφικές, εκθέσεις, παζάρι, γράμματα στον Άι Βασίλη, θεατρικές παραστάσεις, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους…. Και, επειδή Χριστούγεννα χωρίς….ζάχαρη δεν λογίζεται, γλυκίσματα, γευστικά εδέσματα και ροφήματα θα ικανοποιούν κάθε απαίτηση όλων των ηλικιών.

Και αυτά είναι μόνο η αρχή! Μείνετε συντονισμένοι γιατί τα Χριστούγεννα έρχονται στο πιο “Μαγικό εργοστάσιο” του νομού!