Ηλεία Πολιτισμός

«Μαγικός» ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Φλόκα (PHOTOS)

Μια φωνή, μια παρέα, μία στιγμή ονειρική για όσους βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Θέατρο Φλόκα και απόλαυσαν τον ανεπανάληπτο Γιάννη Χαρούλη.

Μια συναυλία που αφήνει το δικό της στίγμα στο Φεστιβάλ της Αρχαίας Ολυμπίας, μια συναυλία που κατάφερε να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρτι με ενορχηστρωτή τον Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος με τη φωνή και τα τραγούδια του σήκωσε στον ‘αέρα’ ένα κατάμεστο θέατρο και όλοι έγιναν μια παρέα που σιγοτραγουδούσε μαζί του, χόρευε και απολάμβανε μοναδικές στιγμές.

Ένας σταθμός στο μεγάλο καλοκαιρινό ταξίδι του Γιάννη Χαρούλη ανά την Ελλάδα, που αφήνει πίσω του τις καλύτερες εντυπώσεις και για το κοινό και για τους διοργανωτές.

Μια συναυλία που ξεκίνησε με ένα μικρό αλλά λαμπερό φεγγάρι στον ουρανό, που όσο χανόταν στις σκιές της νύχτας, τόσο έπαιρνε ‘φωτιά’ το θέατρο Φλόκα.

Αυθεντικός

Με έναν αυθεντικό και ειλικρινή Γιάννη Χαρούλη, ο οποίος για τρεις και πλέον ώρες αδιάκοπα στη σκηνή ταξίδεψε το κοινό σε άλλους τόπους και σε άλλες εποχές, από το χθες μέχρι το σήμερα.

Αγαπημένα τραγούδια, μπλεγμένα με τις βαθιές ρίζες της κρητικής παράδοσης, αλλά και πειραματισμοί, στίχοι, νότες, χρώματα επί σκηνής, ρυθμός και συναίσθημα, όλα έκαναν το αποτέλεσμα μοναδικό, σε συνάρτηση και με το ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, τους καθήμενους και τους όρθιους που έκαναν το σκηνικό να θυμίζει αυθεντικό κρητικό γλέντι.

Αυθεντικός, απλός, παραδοσιακός, εξωστρεφής και μεταδοτικός, ο Γιάννης Χαρούλης πάθιασε το κοινό, ξύπνησε μνήμες, συγκίνησε με το λαούτο του και κατάφερε να ταξιδέψει το μυαλό και την ψυχή…

Μαζί του μια εξαιρετική ομάδα μουσικών, που έδωσε το δικό της ρυθμό στην συναυλία και εκεί την ώρα που το φεγγάρι χαμήλωνε, ήρθε και ο ‘Αύγουστος’, με έναν χαιρετισμό εκεί ψηλά στον Νίκο Παπάζογλου.

Και κάπου εκεί, μετά τα μεσάνυχτα ο πρώτος αποχαιρετισμός, αλλά και η επιστροφή μετά το κάλεσμα του κοινού, για μια μικρή παράταση στο ‘ταξίδι’. «Καλώς βρεθήκαμε κοπέλια… στην έναρξη…. Καλή αντάμωση κοπέλια… στο τέλος», γιατί… ‘… ο χωρισμός θυμήσου, είναι χειμωνανθός…’.

  • Δείτε εικόνες από την μεγάλη συναυλία:

Όλη η επικαιρότητα