Μαγειρεύοντας «Με Κρασί και Ελληνικά» στην Παλαιά Αγορά Πύργου! (VIDEO)

1) Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Παλαιάς Αγοράς, το Σάββατο 6 Μαΐου, με ώρα έναρξης στις 7 μ.μ. σε συνεργασία με το παραδοσιακό παντοπωλείο "Εδέατρος" και το Wine Bistro "Coq au vin".

Η δημοσιογράφος-γευσιγνώστρια Νίκη Μηταρέα κι ο οινοποιός Γιώργος Τσιμπίδης σε συνεργασία με το παραδοσιακό παντοπωλείο “Εδέατρος” και το Wine Bistro “Coq au vin” δημιουργούν μια σημαντική γαστρονομική εκδήλωση στον πεζόδρομο της Παλαιάς Αγοράς του Πύργου (σ.σ. νυν Αρχαιολογικό Μουσείο). Αυτό θα συμβεί το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 7 μ.μ., με τους προαναφερθέντες να επιλέγουν συνταγές και να τις ταιριάζουν με τα κατάλληλα κρασιά στην εκδήλωση με τίτλο «Με Κρασί και Ελληνικά»

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το βιβλίο της  Νίκης Μηταρέα «Με Κρασί και Ελληνικά» που περιέχει 60+1 συνταγές απλές, που κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ο ρόλος του κρασιού στην παρασκευή τους, αλλά και η έμφαση στην εντοπιότητα των υλικών, ώστε να διατηρείται και να εμπλουτίζεται η αυθεντικότητα του γευστικού μας πολιτισμού.

Το κοινό που θα βρεθεί στην εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετές από τις συνταγές του βιβλίου! Συνταγές που θα υλοποιούν επί τόπου οι σεφ των δυο καταστημάτων, μια ακόμη πρωτοπορία της εκδήλωσης, αφού θα υπάρχει το ίδιο μενού και δυο διαφορετικές προτάσεις κρασιών (σε ποτήρι και φιάλη), ταιριασμένες με τις συνταγές της Νίκης Μηταρέα! Τα κρασιά της Οινοποιητικής Μονεμβασιάς θα συνοδεύσουν αρμονικά τις επιλεγμένες συνταγές από το βιβλίο της Νίκης Μηταρέα.

Η Νίκη Μηταρέα συνεργάζεται με γνωστά έντυπα και ιστοσελίδες ενώ το βιβλίο της «Οινομαγειρέματα» βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο στον κόσμο με συνταγές μαγειρικής με βάση το κρασί, αποσπώντας και Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία «Best book on cooking with wine & spirits in the world».

Ο Γιώργος Τσιμπίδης συνεχίζει την όμορφη ιστορία που άρχισε πριν 20 χρόνια, καλλιεργώντας στους ιδιόκτητους αμπελώνες του  μόνο Ελληνικές ποικιλίες τις οποίες “ταξιδεύει” στον πλανήτη με σημαντικές διακρίσεις. Κορυφαία επιτυχία του η αναβίωση του ιστορικού -από τον 12ο αιώνα- οίνου Μαλβάζια κι η αναγνώρισή του ως ΠΟΠ Μονεμβασιάς.