Κόσμος

Μακάβριο εύρημα: Ψαράδες σκόνταψαν σε σακούλα με 52 κομμένα χέρια

Ακούστε το άρθρο

Φόβο και ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της πόλης Καβάροφσκ, στη Ρωσία, η ανακάλυψη μιας τσάντας με 52 κομμένα ανθρώπινα χέρια, σε νησάκι ποταμιού.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε από ντόπιους ψαράδες, οι οποίοι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, σκόνταψαν σε ένα από τα χέρια που προεξείχε από τον πάγο. Κάλεσαν αμέσως την αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι το χέρι δεν ήταν μόνο, καθώς υπήρχε σακούλα γεμάτη με ανθρώπινα άκρα, μερικά εκ των οποίων ήταν κατάσταση αποσύνθεσης και χωρίς δάχτυλα.

Οι εικόνες των ευρημάτων στάλθηκαν ανώνυμα σε τοπικά ΜΜΕ και αναρτήθηκαν στο instagram και το telegram, πυροδοτώντας διάφορα σενάρια και εικασίες. Οι πιο ακραίες εκδοχές έκαναν λόγο για τελετουργικές δολοφονίες, για κανιβαλισμό και για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων.

Για την ερευνητική επιτροπή της χώρας πάντως, δεν υπάρχει κανένα μυστήριο, καθώς με ανάρτηση στο telegram, αναφέρει ότι “τα βιολογικά αντικείμενα δεν προέρχονται από εγκληματική πράξη, αλλά από παράβαση του νόμου”. Η επιτροπή διευκρίνισε ότι οι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν τα στοιχεία αλλά και το έργο των ιατρικών και δικαστικών αρχών, που είναι αρμόδιες για τη διάθεση των βιολογικών αποβλήτων.

Η ανακοίνωση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει τις εικασίες ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες τα χέρια μπορεί να ανήκουν σε μη ταυτοποιημένα πτώματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι αρμόδιοι κόβουν το ένα χέρι και το στέλνουν για ανάλυση δαχτυλικών αποτυπωμάτων πριν απορρίψουν το μη αναγνωρισμένο σώμα. Οι σοροί, ωστόσο, πρέπει να μεταφερθούν σε νεκροταφείο ή να αποτεφρωθούν.

Η υποψία της αμέλειας από τις αρμόδιες αρχές, υποστηρίζεται από το γεγονός ότι επίδεσμοι και καλύμματα παπουτσιών φέρεται να έχουν βρεθεί όχι πολύ μακριά από το σημείο που βρέθηκε η τσάντα με τα κομμένα χέρια.

Όλη η επικαιρότητα