Πολιτική

Μάκης Μπαλαούρας: Δε συνθηκολογούμε με τους ρινόκερους…

Ακούστε το άρθρο

Δήλωση του πρώην βουλευτή Ηλείας

  

Το περίφημο έργο του Ιονέσκο, ως αντίδραση στην έξαρση του φασισμού, θέτει ζητήματα κομφορμισμού, πολιτισμού, φιλοσοφίας, ηθικής και μαζικών κινημάτων.

Στο έργο αναλύεται η μετάλλαξη του ανθρώπου σε «παχύδερμο», γεγονός που παρουσιάζεται πια σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή το προσφυγικό, και υποδαυλίζεται από απόψεις και πράξεις της κυβέρνησης και στελεχών της ΝΔ.

Σήμερα έφτασε ο Ρινόκερος και  στον, παραδοσιακά, δημοκρατικό νομό της Ηλείας, όπουως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φτιάξαμεανοιχτή δομή για πρόσφυγεςστο LMΜυρσίνης Λεχαινών, που συμβιώνουν αρμονικά πρόσφυγες με τους ντόπιους,ενώ τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα μαζί με τα ελληνάκια!

Η ταύτιση του ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη με τη φλεγόμενη σκηνή προσφύγων, από το στέλεχος της ΝΟΔΕ Ηλείας Διαμαντή Καρασούλα, καταδεικνύει την ανοχή και συνδαύλιση φασιστικών ενστίκτων και συμπεριφορών από το κυβερνόν κόμμα. Το μήνυμα που στέλνει όμως η Ηλεία είναι ότι δεν θα μετατραπούμε σε «παχύδερμα» (κατά τον Ιονέσκο),αλλά θα παραμείνουμε άνθρωποι για να μην επιβιώσει το κτήνος στον πλανήτη μας.

Όλη η επικαιρότητα