Ηλεία

Μακρίσια: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Γιορτάστηκε και φέτος η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και στα Μακρίσια του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων .  

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Παρασκευή όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων καθώς και  εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία της.

Χθες το πρωί  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η πανηγυρική  Δοξολογία.

Ακολούθησε στην κεντρική πλατεία επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Ιωάννη Νιάρχο, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου

Στεφάνια κατατεθήκαν από τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, την Κοινότητα Μακρισίων, εκπρόσωπο του Δήμου για την Εθνική Αντίσταση, από το Γυμνάσιο Μακρισίων, από το Δημοτικό Σχολείο Μακρισίων, το Νηπιαγωγείο Μακρισίων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων και τον Αθλητικό Όμιλο Μακρισίων.

Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των  σχολείων στον κεντρικό δρόμο.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Γιάννης Δάγκαρης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μακρισίων Γιώργος Παρασκευόπουλος, οι Διευθυντές των Σχολείων Νίτσα Γιαβή Νηπιαγωγείου, Τάσος Καραλής Δημοτικού και Αλεξία Λιάγκουρα Γυμνασίου. Ακόμη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Γριβάκης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Τάσσος Καρνάρος και Βασίλης Τσαούσης.

Όλη η επικαιρότητα