Ηλεία

Μακρίσια: Συνεχίζει να προσφέρει αίμα και ζωή

Ακούστε το άρθρο

 «Δίνω αίμα – Χαρίζω ζωή». Μ’ αυτό το σύνθημα, οι κάτοικοι των Μακρισίων συμμετείχαν στην 11η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού τους, το πρωί της περασμένης Κυριακής, που ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση 10 πολύτιμων μονάδων αίματος.

Η εθελοντική αιμοδοσία φιλοξενήθηκε στο κοινοτικό γραφείο του χωριού, με τη συνδρομή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Όλοι οι εθελοντές, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη Συντονίστρια Διευθύντρια Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και στη συνέχεια αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών, Ράνιας Μπαρλαμά και Γιώργου Βενιζέλου. Όσοι δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν το πρωί της Κυριακής – για διάφορους, παροδικούς λόγους υγείας – μπορούν να το κάνουν απευθυνόμενοι στο Νοσοκομείο Πύργου.

Στην 11η αιμοδοσία, συμμετείχαν παλιά και νέα μέλη, νέοι άνθρωποι που στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου και με την παρουσία τους αποδεικνύουν ότι έχουν κατανοήσει την αξία της πρόληψης και της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Όλη η επικαιρότητα