Κόσμος

Malaysia: Επανέρχονται τα σενάρια περί προσγείωσης του χαμένου Boeing

9c6a3145758c732d1487410fc0b34ebe.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πολλά είναι τα σενάρια που είδαν το «φως» της δημοσιότητας από τις 8 Μαρτίου όσον αφορά στην εξαφάνιση του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Ένα από τα επικρατέστερα ήταν ότι το αεροπλάνο δεν συνετρίβη αλλά προσγειώθηκε κάπου.

Πρόκειται για ένα σενάριο το οποίο είχε εξάψει τη φαντασία του κόσμου αλλά απορρίπτονταν αρχικά από τους σοβαρούς ερευνητές αφού χαρακτηρίζονταν απλά ως άλλη μια θεωρία συνωμοσίας.

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Star στις αρχές Απριλίου το οποίο ανέφερε πως το αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες δεν κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό αλλά σύμφωνα με πηγή της FSB (πρώην KGB), αεροπειρατές το οδήγησαν στο Αφγανιστάν, όπου το προσγείωσαν. Μάλιστα, η συγκεκριμένη πηγή είχε δηλώσει επίσης ότι οι επιβάτες είναι πιθανότατα ζωντανοί και «ζουν σε καλύβες, χωρισμένοι σε επτά ομάδες χωρίς σχεδόν καθόλου φαγητό». 

Τώρα όμως τα σενάρια αυτά έρχονται να ενισχύσουν οι ερευνητές οι οποίοι συμμετέχουν στην διεθνή ομάδα ανεύρεσης του Boeing!

Κι όμως, όπως αναφέρουν το αεροπλάνο ίσως να μην έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό αλλά να προσγειώθηκε σε κάποια μυστική τοποθεσία.

Παρά το γεγονός ότι οι ερευνητές δηλώνουν συχνά αισιόδοξοι ότι θα εντοπίσουν σύντομα τα συντρίμμια του Boeing, μέχρι στιγμής δε έχει βρεθεί κανένα ίχνος από αυτό.

Μιλώντας σήμερα στους New Straits Times, μια πηγή που συμμετέχει στην ομάδα που αναζητεί στον Ινδικό Ωκεανό το Boeing δήλωσε ότι οι έρευνες θα έπρεπε πιθανότατα να αρχίσουν από το μηδέν.

«Αν δεν έχουμε αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο ότι το αεροπλάνο ίσως προσγειώθηκε κάπου», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η διεθνής ομάδα δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά σε ποια χώρα μπορεί να προσγειώθηκε, τονίζοντας ότι ήταν δύσκολο να επιβεβαιώσουν να εξακριβώσουν σίγουρα αν το αεροσκάφος συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό.

«Η σκέψη του να έχει προσγειωθεί κάπου δεν είναι απίθανη, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε βρει συντρίμμια», είπε άλλη πηγή από την διεθνή ομάδα, όπως μεταδίδει μέσω της ιστοσελίδας της η εφημερίδα Daily Mail.

Ωστόσο, προσθέτει ότι η πιθανότητα μια χώρα να κρύβει το αεροπλάνο, την ώρα που άλλες 20 το ψάχνουν είναι λίγο… παράτολμη.

Όλη η επικαιρότητα