Categories: Γυναίκα

Μαλλιά: Πώς να τα επαναφέρετε στο φυσικό τους χρώμα

Share

Βαρεθήκατε το χρώμα των βαμμένων μαλλιών σας, δεν θέλετε να σπαταλάτε άλλο χρόνο για την ανανέωσή του ή η τρίχα σας δεν αντέχει άλλο ντεκαπάζ;

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στο φυσικό χρώμα σας.

Η προσαρμογή μπορεί να αποδειχθεί μία εύκολη ή δύσκολη υπόθεση, ανάλογα με το χρώμα της βαφής που έχετε επιλέξει ή την κατάσταση και την ποιότητα της τρίχας σας.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει εφόσον τα μαλλιά σας θα φαίνονται περιποιημένα, όμορφα και υγιή.

Το βέβαιο είναι ότι χρειάζεται να επιδείξετε υπομονή και να διατηρήσετε καλή επικοινωνία με τον hair colorist καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάβασης, η οποία διαφέρει ανά περίπτωση.

Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις

Κατ’ αρχάς πρέπει να έχετε μία ξεκάθαρη εικόνα στο τι θέλετε. Γι’ αυτό αναζητήστε έμπνευση από διάφορα λουκ και εστιάστε σε φωτογραφίες με παρόμοιες φυσικές αποχρώσεις μαλλιών με τις δικές σας.

Σημαντικό είναι να μην κάνετε μόνες σας πειραματισμούς και να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού προκειμένου να αποκτήσετε με ασφάλεια ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Αν η βαφή είναι κοντά στο φυσικό σας χρώμα

Μία ιδιαίτερα πρακτική επιλογή είναι το χρωμοσαμπουάν προκειμένου να έχετε ένα ενιαίο αποτέλεσμα, το οποίο διαρκεί μερικά λουσίματα.

Τι κάνετε: Εφαρμόζετε τη σύνθεση από τη ρίζα ως τις άκρες ώστε να μειώσετε τη χρωματική διαφορά. Έτσι σταδιακά τα μαλλιά με το φυσικό σας χρώμα θα μακρύνουν, οπότε με συχνό κούρεμα θα αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ωστόσο αυτή η επιλογή προτείνεται σε κοντά μαλλιά που κουρεύονται συχνά, ή σε αποχρώσεις που είναι αρκετά κοντά στο φυσικό μας χρώμα.

Αν η βαφή είναι πιο ανοιχτή από το φυσικό Σας χρώμα

Αφήνετε να μεγαλώσουν οι ρίζες περίπου 2-3 εκατοστά, ώστε ο κομμωτής να ανακαλύψει την πλησιέστερη απόχρωση στο φυσικό.

Τι κάνετε: Μία πρόταση είναι το μπαλαγιάζ, βάφοντας την τρίχα από τη ρίζα μέχρι τη μέση της με το χρώμα που τείνει στο φυσικό σας. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε λίγες ανοιχτές ανταύγειες. Με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι πιο ομοιόμορφο.

Ωστόσο, για ένα πετυχημένο μπαλαγιάζ πρέπει να έχετε ημίμακρα ή μακριά μαλλιά. Επίσης σε περίπτωση που έχετε ξανθά με ανταύγειες, μία άλλη ιδέα είναι να κάνετε μία ανοιχτόχρωμη απόχρωση με ζεστούς υποτόνους ώστε το χρώμα να μη φαίνεται θαμπό και μονοδιάστατο. Στη συνέχεια, για ένα ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα βάφετε ξανά τα μαλλιά σε ουδέτερο τόνο.

Αν η βαφή είναι πιο σκούρα από το φυσικό σας χρώμα

Και σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αφήσετε τη ρίζα να φανεί προκειμένου ο hair colorist να εντοπίσει το χρώμα.

Τι μπορείτε να κάνετε: Μία λύση είναι να προσθέσετε μερικές ανταύγειες στο φυσικό σας και σταδιακά καθώς μεγαλώνουν οι ρίζες να τις αυξάνετε. Εναλλακτικά επιλέγετε μια ενιαία βαφή κοντά στο φυσικό σας χρώμα. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να κάνετε ντεκαπάζ, για να ξανοίξετε τη σκούρα βαφή με την προϋπόθεση ότι η τρίχα σας το αντέχει.

Αν η τρίχα είναι ταλαιπωρημένη από τις τεχνικές επεξεργασίες

Σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να αποφύγετε το ντεκαπάζ καθώς και τα έντονα χρώματα.

Τι μπορείτε να κάνετε: Σε κάθε περίπτωση το πιο συνετό είναι να απευθυνθείτε στον κομμωτή σας. Αν έχετε επιλέξει έναν καινούργιο hair colorist που δεν γνωρίζει το ιστορικό σας, πρέπει να του εξηγήσετε με ειλικρίνεια ποιες διεργασίες έχετε κάνει στο παρελθόν. Έτσι θα μπορέσετε να αποφασίσετε τι αντέχει η τρίχα σας και τι όχι, προκειμένου να μην την ταλαιπωρήσετε περισσότερο.

Μία πρόταση είναι να κάνετε καθάρισμα του χρώματος, έτσι ώστε να εφαρμόσετε μία ενιαία απόχρωση κοντά στο φυσικό σας. Εννοείται βέβαια πως η αλλαγή δεν θα επιτευχθεί άμεσα. Θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να σταματήσει να βγαίνει στην επιφάνεια το προηγούμενο χρώμα.

Αν έχετε πολλά λευκά ή γκρίζα

Το να σταματήσετε τις βαφές και να αφήσετε το φυσικό λευκό ή γκρίζο, είναι μία απελευθέρωση και μάλιστα πλέον θεωρείται ένα ισχυρό trend.

Τι μπορείτε να κάνετε: Αφήνετε τις ρίζες να μακρύνουν για περίπου 3 μήνες, προκειμένου να διαπιστώσετε πόσα λευκά έχετε. Αν δεν θέλετε να φαίνονται, τις καλύπτεται με ένα ειδικό σπρέι με χρώμα, το οποίο φεύγει με το λούσιμο. Στη συνέχεια, αφού φανούν οι ρίζες μπορείτε να κάνετε πολλές λεπτές ανταύγειες στο φυσικό σας ώστε να ενώσετε το υπάρχον χρώμα με το φυσικό σας.

Με αυτόν τον τρόπο η μετάβαση θα γίνει σταδιακά και οι ρίζες θα μακραίνουν χωρίς την αντιαισθητική έντονη διχρωμία μεταξύ γκρίζων και βαμμένων.