Λακωνία

Μάνη: Με σοβαρό μεταδιδόμενο νόσημα διαγνώστηκε ο ιερέας που φέρεται να βίασε τη 12χρονη

Ακούστε το άρθρο

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα στη Μάνη που φέρεται να ασελγούσε επί σειρά ετών στην 12χρονη κόρη της συντρόφου του. Ο 57χρονος μετά την προφυλάκισή του στις φυλακές Τριπόλεως ως είθισται υποβλήθηκε σε εργαστηριακές εξετάσεις και διαγνώσθηκε με λοιμώδες μεταδιδόμενο νόσημα.

Πριν από δυο περίπου εβδομάδες ο ιερέας μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού και πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο των κρατουμένων, όπου και παρέμεινε για αρκετές μέρες. Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε περαιτέρω εξετάσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα αρχικά ιατρικά ευρήματα, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτα αρχικά για την κατάσταση του.

Μάλιστα, στις επίμονες ερωτήσεις του, για ποιο λόγο μεταφέρθηκε στην Αθήνα, τόσο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όσο και οι γιατροί τον καθησύχαζαν λέγοντάς του ότι πρόκειται για καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Ο 57χρονος παρέμεινε κρατούμενος σε ένα από τα τέσσερα κελιά που είχαν ειδικά διαμορφωθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού για την κράτηση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Στο ίδιο κελί κρατούνταν στο παρελθόν ο Χριστόδουλος Ξηρός. Η κράτηση του εκεί κρίθηκε σκόπιμη τόσο λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, όσο για λόγους προστασίας του από τους άλλους κρατούμενους, που είθισται να μην συγχωρούν ασελγείς πράξεις εις βάρος παιδιών.

Οι απαντήσεις των εξετάσεων

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, επιβεβαίωσαν τους αρχικούς φόβους των γιατρών και έδειξαν ότι ο ιερέας πάσχει από σοβαρό πρόβλημα υγείας, από το οποίο θα μπορούσε να είχε μολυνθεί το 12χρονο κορίτσι.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί χαίρει άκρας σωματικής υγείας. Η 12χρονη που έχει καταγγείλει τον ιερέα ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2018, είχε υποβληθεί εκτός από ψυχιατρικό έλεγχο και σε πλήρη εργαστηριακό έλεγχο σε νοσοκομείο της Πάτρας, ο οποίος έδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει παθολογικά προβλήματα υγείας. Το διάστημα που υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο διέμενε στις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού που έχουν αναλάβει με εντολή εισαγγελέα την κηδεμονία της.

via

Όλη η επικαιρότητα