Ελλάδα

Μάνος Δασκαλάκης – Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα άγνωστα περιστατικά… της κοινής ζωής τους

«Αυτό είναι το κίνητρο που φθάσαμε εδώ...»
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά ο Μάνος Δασκαλάκης ένα χρόνο ακριβώς μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας με κεταμίνη έδωσε ενώπιον δικαστών και ενόρκων το κίνητρο που οδήγησε την εν διαστάσει πλέον σύζυγό του  στο εδώλιο της κατηγορουμένης  με δύο βαριές κατηγορίες: Ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας για το μεγαλύτερο παιδί τους ,την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Ήθελε να με τιμωρήσει ,να με εκδικηθεί γιατί ήμουν ανένδοτος να γυρίσω πίσω…», ισχυρίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης. Μπήκε στη δικαστική αίθουσα αρκετή ώρα πριν εμφανιστεί η κατηγορουμένη. Εκείνος μιλούσε με τη δασκάλα της Τζωρτζίνας όταν οι 4 αστυνομικοί έφεραν την Ρούλα Πισπιρίγκου. Δεν την κοίταξε ούτε μία στιγμή… όπως και εκείνη. Την πλησίασαν η μητέρα, η αδερφή της και της μίλησαν.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ανέβηκε στο βήμα λέγοντας «…πρέπει να σας περιγράψω μία ζωή…» και άρχισε την κατάθεσή του που είχε πολλές αποκαλύψεις και αποκάλυψη γεγονότων για πρώτη φορά.

Η… ΑΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ 

 Μέχρι στιγμής αυτό που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές και από τους δύο πρώην συζύγους ήταν η απιστία της κατηγορουμένης. Ήταν λίγο πριν το θάνατο της Ίριδας με τον Μάνο Δασκαλάκη να τη χαστουκίζει μάλιστα «…έγινε μόνο μία φορά το χαστούκι», είπε στο δικαστήριο.

Στην πραγματικότητα όμως, ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν εκείνος που απάτησε πρώτος την σύζυγο του. Το 2018, ένα χρόνο πριν πεθάνει η Μαλένα.

«Πως ήταν οι σχέσεις σας με την κατηγορουμένη εκείνη την εποχή;» τον ρωτά η Εισαγγελέας. «Ήταν πάρα πολύ καλές», απαντά εκείνος συμπληρώνοντας ότι αυτό που έκανε ήταν «ένα λάθος».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κοιτά για πρώτη φορά ,χαμογελάει ειρωνικά και κουνάει το κεφάλι της. Κρατά σημειώσεις και κάνει νόημα στον Αλέξη Κούγια. Δείχνει αγανακτισμένη με όσα ακούει.

«Με συγχώρεσε και με δέχτηκε πίσω. Της είπα ότι αν συμβεί κάτι αντίστοιχο σε αυτή εγώ δεν θα το συγχωρήσω…» ισχυρίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης. Δυο χρόνια μετά ανακαλύπτει τη δική της απιστία με… γνωστό του, όπως είπε. 

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ… ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Το άγνωστο περιστατικό που αποκάλυψε ο Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη ήταν το ραντεβού σε δικηγόρους λίγες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας.

Στις 6 Απριλίου του 2021 ο Μάνος Δασκαλάκης επικοινωνεί με τον δικηγόρο Πατρών Σπύρο Σοβαρτζιώτη προκειμένου να εκδοθεί όπως του λέει συναινετικό διαζύγιο με την κατηγορουμένη. Τον ενημερώνει ότι έχουν χάσει δύο παιδιά και ότι έχουν ένα τρίτο παιδί το οποίο είναι υγιές. Το ραντεβού ορίζεται για τις 8 Απριλίου 2021 αλλά δεν γίνεται ποτέ. Είναι η ημέρα που η Τζωρτζίνα μπαίνει στο νοσοκομείο «γιατί είχε μια βόμβα στην πλάτη», όπως είπε η κατηγορουμένη στον Μάνο Δασκαλάκη τηλεφωνικά.

Την επόμενη ημέρα, 9 Απριλίου, ο Μάνος Δασκαλάκης ζητά να επικοινωνήσει ο δικηγόρος του με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου γιατί δεν τον αφήνει να πάει στο νοσοκομείο να δει το παιδί. Ο δικηγόρος του επικοινωνεί με το δικηγόρο της κατηγορουμένης και δίνεται το οκ για να δει το παιδί στο νοσοκομείο.

«Για το πρώτο επεισόδιο της Τζωρτζίνας το έκανε για να με τιμωρήσει. Στις 8 Απριλίου είχαμε ραντεβού στους δικηγόρους για το διαζύγιο. Δεν έγινε γιατί μπήκε στο νοσοκομείο το παιδί. Το έκανε γιατί ήμουν ανένδοτος για να γυρίσω». Αυτό που του έκανε εντύπωση όπως είπε ήταν ότι μιλούσε στο παιδί και εκείνο κοιτούσε τη μητέρα του. «Αυτό με παραξένεψε γιατί η Τζωρτζίνα μου είχε τεράστια αδυναμία», συμπλήρωσε ο Μάνος Δασκαλάκης. 

Η 4Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ 

Ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στην κατάθεσή του ότι όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν έγκυος για 4η φορά. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν ο ισχυρισμός του «Δεν ξέρω αν ήταν δικό μου το παιδί. Στις 4 Μαρτίου 2021 είχε βρεθεί με άλλον και εγώ γύρισα λίγες ημέρες μετά.Υπάρχει περίπτωση να ήταν και υπάρχει περίπτωση να μην ήταν…»

Η 4η εγκυμοσύνη διακόπτεται εξαιτίας των θανάτων των 2 παιδιών και ότι η Τζωρτζίνα είναι στο νοσοκομείο. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει και αν υπάρχει κάποιο γονιδιακό πρόβλημα.

«ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ»

 Μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, ο Μάνος Δασκαλάκης αποφασίζει αυτή τη φορά οριστικά να φύγει από το σπίτι.

«Τη στήριζα μέχρι τη σύλληψή της, αυτό όφειλα να κάνω ήταν η  μητέρα των παιδιών μου», θα πει στους δικαστές. Αποκαλύπτει όμως έναν άγνωστο διάλογο μεταξύ της κατηγορουμένης και του πατέρα του.

«Ο πατέρας μου ήταν δίπλα στην κατηγορούμενη και κάποια στιγμή του λέει “…αν με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου”. Ο πατέρας μου της είπε… “Τι λες;- Δεν θα τον αφήσω έτσι”».

Το ερώτημα είναι τι είναι αυτό που εννοούσε η κατηγορουμένη; Γιατί ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας μετά την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη έκανε λόγο για «νέο κατηγορούμενο;» 

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών έκανε λόγο όμως και για εμμονή της κατηγορουμένης στο πρόσωπό του ακόμα και μετά την προφυλάκισή της .Ενώ βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλο τηλεφωνεί στη θεία του: 

«Έμαθα για απειλές προς συγγενείς μου χωρίς εγώ να το γνωρίζω. Επικοινώνησε με τη θεία μου μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι και τελευταία στιγμή και ρωτούσε “Τι κάνει ο Μάνος;, Που είναι ο Μάνος;”, αντί να κοιτάξει τι θα κάνει… Μια εμμονή ακόμα και μέσα στη φυλακή». 

«ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ…»

Το ερώτημα για το Μάνο Δασκαλάκη από την αρχή αυτής της υπόθεσης ήταν ένα: «Είχαν πεθάνει τρία παιδιά… Γιατί δεν έκανε κάτι;…» Η ερώτηση του έγινε στο δικαστήριο και εκείνος για πρώτη φορά απάντησε: 

«Δεν είχα το παραμικρό υπονοούμενο ακόμα και από το θάνατο της Μαλένας. Ήταν υποδειγματική μητέρα. Αν είχα το παραμικρό θα είχα αντιδράσει και δεν θα είχαμε φθάσει εδώ…»

Την ερχόμενη Τρίτη, ακολουθεί το τετ α τετ του Μάνου Δασκαλάκη με τον Αλέξη Κούγια. Ουσιαστικά θα είναι σαν να απαντά στις ερωτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όλη η επικαιρότητα