Ηλεία

Μαραθώνιος για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας: Συγκινητική ανταπόκριση από τον Κάμπο της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Οι Ηλείοι είναι λαός που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από φυσικές καταστροφές και έχει πληρώσει με νεκρούς τη μανία της φύσης. Και σε αυτή προφανώς την λογική στηρίχθηκε η πρωτοβουλία ανθρωπιάς που αναλαμβάνει ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης  καθώς και ο μικρός, αλλά δραστήριος σύλλογος, «Αλληλεγγύη Γαστούνης» του Δήμου Πηνειού που αποτελείται από λίγες γυναίκες οι οποίες δουλεύουν εθελοντικά με μοναδικό σκοπό να απαλύνουν τον πόνο του συνανθρώπου.

Εκστρατεία από τον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης ανέλαβε χθες πρωτοβουλία να συγκεντρώσει μεγάλη βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε με εντολή του δημάρχου εκστρατεία για την εξεύρεση επαγγελματιών που θα προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς. Σύμφωνα με τις πρώτες επαφές, η ανταπόκριση ξεπερνά τις προσδοκίες. Αρκετοί επιχειρηματίες και παραγωγοί εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν, με είδη καθαρισμού, διατροφής, υπόδησης και ένδυσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθύνων σύμβουλος της «Κοτύχι ΑΕ » κ. Διονύσης Μάλλιαρης εξέφρασε την πρόθεση να αποσταλούν με φορτηγό ψυγείο ψάρια προς τους πλημμυροπαθείς ενώ ο ίδιος με την ιδιότητα του επιχειρηματία αγρότη διαθέτει εκατοντάδες κιλά πατάτες.

Σύλλογος του Δήμου Πηνειού

Στον μαραθώνιο για τους πλημμυροπαθείς συμμετέχει και ο σύλλογος Αλληλεγγύη Γαστούνης του Δήμου Πηνειού. Πριν από μέρες το ΔΣ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Γαστούνης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μη μπορώντας να μείνουμε αμέτοχοι στο δράμα που ζουν οι κάτοικοι της Μάνδρας Αττικής ,ξεκινάμε έναν αγώνα δρόμου συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Δημαρχείο της Μάνδρας, ενημερωθήκαμε για τις μεγάλες ανάγκες τους και αποφασίσαμε να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα είδη που χρειάζονται.
Θα τα μεταφέρει με ημιφορτηγάκι μέλος του συλλόγου όπου θα τα παραδώσει ο ίδιος στο Δήμο.

Ο σύλλογος Αλληλεγγύη Γαστούνης αποτελείται από γυναίκες εθελόντριες
Ο κ. Σάκης Μάλλιαρης διαθέτει βοήθεια ως «Κοτύχι ΑΕ» αλλά και ως ιδιώτης

Απαραίτητα είδη

Τα είδη που χρειάζονται είναι: γαλότσες, αδιάβροχα, κουβέρτες, παπλώματα, σεντόνια, πετσέτες, παπούτσια, ρούχα, εσώρουχα, πάνες, σερβιέτες, γάλατα, όσπρια, μακαρόνια, οποιαδήποτε ξηρά τροφή, νερά κ.λ.π.

Η συγκέντρωση αυτών θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου την Τετάρτη 22/11/2017 τις ώρες: 10.00-12.00 το πρωί και 4.00-6.00 το απόγευμα.

Παρακαλούνται όλοι όσοι ευαισθητοποιηθούν και μπορούν από το υστέρημά τους, να φέρουν οτιδήποτε, προκειμένου να βοηθήσουμε αυτούς τους πληγέντες. Ο σύλλογος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να γεμίσει το φορτηγάκι με την δική σας συμπαράσταση και την κινητοποίηση όλων των ανθρώπων ακόμα και των παιδιών».

Άμεσα στο κάλεσμα του συλλόγου ανταποκρίθηκε το 8ο Νηπιαγωγείο Αμαλιάδος

Όλη η επικαιρότητα