Ηλεία

Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη: «Θησαυρός η Ηλεία, παγκόσμιο σημείο αναφοράς η Ολυμπία»

Ακούστε το άρθρο

Για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στον πολιτισμό μίλησε από τον Πύργο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

Τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αρχαία Ολυμπία στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας υπογράμμισε χθες από το Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο η συνιδρύτρια της εταιρείας «ZEUS & DIONE», Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο πλαίσιο της εκδήλωσης που υλοποίησε ο Σύλλογος Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Πολιτισμού Ηλείας «Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ».

Η κα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ανέφερε στην ομιλία της ότι είναι θιασώτρια της γυναικείας επιχειρηματικότητας που αποδίδει καρπούς στις τοπικές κοινωνίες, γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν και αναδεικνύει την ελληνική παράδοση.

«Παρότι μιλώ για το ίδιο θέμα, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, καμία συζήτηση δεν είναι ίδια, διότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα ανθεί όταν έχει διακριτό τοπικό χαρακτήρα», σημείωσε και στη συνέχεια εξήρες την παγκόσμιας εμβέλειας αναγνωρισιμότητα της Αρχαία Ολυμπίας.

«Η Αρχαία Ολυμπία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το ισχυρότερο brand name σε διεθνές επίπεδο. Οι πέντε κύκλοι είναι το πιο αναγνωρίσιμο σήμα της ιστορίας της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει γωνιά στον πλανήτη που οι άνθρωποι να μην το αναγνωρίζουν και συνδέεται ευθέως με την Ελλάδα και την Ολυμπία. Η Αρχαία Ολυμπία δεν είναι απλώς ένα σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, μια τουριστική ατραξιόν, αλλά σημείο αναφοράς για τον σύγχρονο κόσμο σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε.

Εντάσσοντας και το τοπίο που περιβάλλει την Ολυμπία στην πολιτιστική κληρονομιά, η κα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη τόνισε πως οι ευκαιρίες και τα πεδία στα οποία μπορεί μια γυναίκα να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα είναι αμέτρητα, εξηγώντας τους όρους υπό τους οποίους είναι βιώσιμη η επιχειρηματικότητα.

«Έχει κέντρο τον άνθρωπο και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος. Η επιχειρηματικότητα όχι μόνο δεν είναι φύσει εχθρική προς το περιβάλλον, αλλά η προστασία των αγαθών είναι προϋπόθεση για να υπάρξει», σημείωσε  και ακολούθως αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα της Ηλείας.

«Όλη η Ηλεία είναι ένα ελληνικός θησαυρό. Δίπλα στα μοναδικά μνημεία αρχαιολογικής κληρονομιάς, έχουμε τα τοπικά προϊόντα της αγροτικής παράγωγης αλλά και παράγωγα προϊόντα. Οινοποιία, καρπούζι, τρούφα, τομάτα, φράουλα, μανιτάρι, όλα αυτά τα προϊόντα. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν φιλικές προς την επιχειρηματικότητα οικονομικές πολιτικές», κατέληξε στην ομιλία της η κα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της προς το κοινό για την ανταπόκρισή τους.

Όλη η επικαιρότητα