Αθλητισμός

Μαργαρίτα Τσουκαλά: Αναχωρεί για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Ακούστε το άρθρο

Η Πυργιώτισσα πρωταθλήτρια του Απόλλωνα Πύργου με προίκα 5.332 βαθμούς από το Πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε στο Σχηματάρι, στις 19 Απριλίου 2018, αναχωρεί σήμερα για την Αθήνα και αύριο πετάει με την Εθνική ομάδα για Βιέννη. Η αποστολή οδικώς θα μεταβεί και θα καταλύσει στο Gior της Ουγγαρίας, εκεί όπου τα Ευρωπαϊκά νιάτα θα διεκδικήσουν επιδόσεις και νίκες.

Η Τσουκαλά έχει επιδόσεις: στα 100 εμπόδια:  15’’29, στο άλμα σε ύψος: 1μ.61, στη σφαιροβολία: 15 μέτρα εν δυνάμει,  στα 200 μέτρα: 27’’10, στο άλμα σε μήκος : 5μ.68εκ., στον ακοντισμό: 52 μέτρα και στα 800 μέτρα 2’24’’47. Φιλοδοξίες να είναι μέσα στις 8 καλύτερες κοπέλες της Ευρώπης κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ από Ελληνίδα αυτής της κατηγορίας.

Από τον Απρίλη μέχρι σήμερα η αθλήτρια του Σάκη Καίσαρη σημείωσε νέα ατομικά ρεκόρ τα οποία πρέπει να επαναληφθούν ή να πλησιαστούν στη διάρκεια των Πανευρωπαϊκών αγώνων. Η Τσουκαλά υπό νορμάλ συνθήκες θα πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ που θα είναι ταυτόχρονα και πανελλήνιο. Είναι σίγουρο ότι  στα δυνατά της αγωνίσματα που είναι ο ακοντισμός (52 μέτρα βολές και παραπάνω)  και η σφαιροβολία (βολές στα 15 μέτρα), θα κερδίσει. Δυνατή είναι και στα 800 μέτρα με επίδοση κοντά στα 2’20’’00.Είναι και  το τελευταίο αγώνισμα που θα κρίνει και τις θέσεις.

Αν κάνει προσπάθειες πάνω από τα 5μ.60 εκατοστά στο μήκος και στα σπριντ σημειώσει κάτι καλύτερο (αναμένεται κάτω από 15’’00 στα 100 εμπόδια και τα 27’’00 στα 200 μέτρα) και πάει όπως υπολογίζει στα  υπόλοιπα αγωνίσματα , τότε η πρωταθλήτρια μπορεί να  πετύχει κάτι μοναδικό στην παραδουνάβια πόλη.

Οι Ευρωπαίες πρωταθλήτριες,  με εξαίρεση την Ισπανίδα Vicente (5.711β.)που πιστοποίησε την επίδοσή της πριν από ένα μήνα, οι υπόλοιπες είναι μέσα σε 100-150 βαθμούς, όσον αφορά την 12άδα. Σε καμία περίπτωση ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις δυνατότητες των κοριτσιών και την ψυχοσύνθεσή τους, που σε επτά αγωνίσματα μπορεί να προβλέψει επιδόσεις και αντιδράσεις. Τρομερό ταλέντο η 15χρονη Νορβηγίδα Εριέττα Τζάεκερ που αδυνατεί στις ρίψεις αλλά στα σπριντ είναι πύραυλος, στα άλματα αίλουρος και στην ημιαντοχή κρατάει γερά και είναι υποψήφια για μετάλλιο.

Στα επτά αγωνίσματα που περιλαμβάνει το αγώνισμα όλα μπορούν να συμβούν και η απειρία των αθλητριών είναι ένα επιπρόσθετο άγχος.

«Πάμε συγκρατημένα», είπε ο Σάκης Καίσαρης. «Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για αυτόν τον αγώνα. Τα έχουμε κάνει όλα, η Μαργαρίτα ξέρει να αγωνίζεται , θα αντιμετωπίσει την αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού στίβου. Πιστεύω ότι θα γυρίσουμε με ικανοποίηση.»

Όλη η επικαιρότητα