Ηλεία Πολιτική

Μαρία – Ιωάννα Σταθοπούλου για Πανεπιστήμιο Πατρών: Προκαλούν με απίστευτα απαράδεκτη συμπεριφορά!..

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ

ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΝΩ

ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ

ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

Την έντονη δυσαρέσκειά της για την απαράδεκτη και προσβλητική για τον τόπο μας ενέργεια της Κοσμητείας του Πανεπιστημίου Πατρών σχετικά με την μεταφορά της έδρας του Τμήματος Μουσειολογίας, εξέφρασε χθες η δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. στην Ηλεία Μαρία – Ιωάννα Σταθοπούλου.

Επρόκειτο για μία δυσάρεστη «έκπληξη» που μας επεφύλαξε η ακαδημαϊκή κοινότητα των Πατρών παρά τις όσες διαβεβαιώσεις έδινε στο παρελθόν μιλώντας ακόμη και για αναβάθμιση του συγκεκριμένου Τμήματος με άξονα τις πολιτιστικές και τουριστικές δυνατότητες της Ηλείας μας, είπε η κα Σταθοπούλου και συνέχισε:

Το εγχείρημα της Κοσμητείας για τη μεταφορά της Μουσειολογίας από τον Πύργο στην Πάτρα αν τελικά υλοποιηθεί θα είναι αναμφίβολα μια αντιδεοντολογική ακόμη και παράνομη πράξη, καθώς η Πανεπιστημιακή Σχολή του Πύργου, είναι ξεκάθαρο ότι δεν δημιουργήθηκε με απόφαση του Πανεπιστημίου αλλά με την κυβερνητική απόφαση που όριζε σαφώς και τη Σχολή και την έδρα της.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ…

Δεν θα πρέπει λοιπόν να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο αλλά να αντισταθούμε απέναντι σε αυτή την άδικη συμπεριφορά και νοοτροπία που δείχνουν χωρίς αναστολές για τον τόπο μας, εκείνοι που επιδιώκουν να συρρικνώνουν την λειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσής μας εντός των συνόρων και μόνο της Αχαΐας.

Αν συμβεί ένα τέτοιο λάθος, θα πρέπει και το αρμόδιο Υπουργείο να παρέμβει, να δώσει τη λύση και να αποφευχθεί ένα ακόμη γεγονός που επιχειρείται εις βάρος του Νομού μας.

Και εμείς εδώ στην περιοχή μας, να συστρατευθούμε σε όποιες κινήσεις γίνουν από τον Δήμο ή άλλον εμπλεκόμενο φορέα, διατυμπανίζοντας την καθολική αντίθεσή μας, πρόσθεσε η κα Σταθοπούλου.

Όλη η επικαιρότητα