Αθλητισμός

Μαρία Πολύζου: Μαραθώνιος για τη ζωή της!

Ακούστε το άρθρο

Ακόμα έναν μαραθώνιο, προσωπικό αυτήν τη φορά, τρέχει η πρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου.

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, δίνει μάχη με τον καρκίνο του μαστού.
Δεν το βάζει κάτω, όμως. Με όπλο τη θετική της ενέργεια και το χαμόγελό της είναι έτοιμη να τον αντιμετωπίσει και να τερματίσει.

Παρόλο που αυτή την περίοδο κάνει χημειοθεραπείες, η πρωταθλήτρια, την οποία γνωρίσαμε και από κοντά με την συμμετοχή της δύο φορές και την νίκη της στο «Μαραθώνιο Ολυμπίας» ετοιμάζεται να τρέξει μαζί με την ομάδα της «Marathon Team Greece» στον αγώνα 5χλμ «Race For The Cure» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου για να στηρίξει όλες τις γυναίκες που, όπως και εκείνη, δίνουν το δικό τους αγώνα με τον καρκίνο του μαστού.

Άλλωστε, αυτό ήταν κάτι που έκανε κάθε χρόνο, ωστόσο, φέτος θα φορέσει κι εκείνη το ροζ μπλουζάκι.

Η κορυφαία αθλήτρια, η οποία χειρουργήθηκε πριν ενάμιση μήνα, εξομολογήθηκε την περιπέτειά της και θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα. «Είναι η στιγμή να δώσουμε ένα μήνυμα ηχηρό: ότι ο καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί με πάρα πολλούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το πιο πλατύ χαμόγελο» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Να βλέπουμε μόνο τα θετικά από αυτήν όλη τη μικρή περιπέτεια της ζωής μας και να στοχεύουμε μόνο στον τερματισμό που αυτό είναι προσωπική μας νίκη». Αν και η ίδια, όπως είπε, δε γνωρίζει τα μετέπειτα στάδια, μιας και η θεραπεία της θα κρατήσει μέχρι τέλος Μαρτίου, στο μυαλό της η περιπέτεια έχει ήδη τελειώσει, ενώ τα αντιμετωπίζει όλα με… χιούμορ.

«Τη θεραπεία τη λέω θεραπειούλα, τις ακτινοβολίες τις λέω solarium. Όλα είναι πώς τα έχεις στο μυαλό σου. Επίσης, να φτιάχνουμε ωραία το περιβάλλον μας, έτσι ώστε κάθετι να μας γεμίζει ευτυχία γιατί δε θέλουμε άλλο στρες στη ζωή μας. Θέλουμε μόνο να βλέπουμε τον ήλιο, θέλουμε μόνο να βλέπουμε χαρά.

Πηγαίνω στο νοσοκομείο να κάνω τις χημειοθεραπείες και παίρνω μαζί τις φίλες μου για να κάνουμε ένα μικρό πάρτι. Είναι πολύ σημαντικό να είναι οι άνθρωποι δίπλα σου, είναι οι θετικοί άνθρωποι. Κάποιοι που δε μπορούν να το αντέξουν καλό είναι να μένουν λίγο πιο άκρη. Βλέπω ότι πάω για καφέ και όχι για θεραπεία».

Βέβαια, δεν ήταν τόσο αισιόδοξη από την αρχή που έμαθε τα μαντάτα. Ωστόσο, σιγά σιγά πήρε τα πάνω της και πλέον είναι έτοιμη να αγωνιστεί για ακόμη μία φορά.

«Με πήρε λίγο από κάτω αλλά όχι πολύ. Λίγος χρόνος χρειάζεται για κάθε τι . Τίποτα δεν είναι εύκολο και κανένας δε θέλει να βρεθεί σε αυτή τη θέση αλλά από εκεί και πέρα είμαι και από τη φύση μου άνθρωπος που αγωνίζεται οπότε δε μπορούσα να περιμένω κάτι άλλο πέρα από το να μπω κατευθείαν στη μάχη» ανέφερε».

Όλη η επικαιρότητα