Αρθρογραφία Ηλεία Πολιτική

Μαριάννα Σταθοπούλου: «Αναγκαίο ένα Ειδικό Πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών»

Ακούστε το άρθρο

Σωστή και δικαιολογημένη η απόφαση  του Δημ. Συμβουλίου Πύργου – Απελπιστική η κατάσταση στις κοινότητές μας

Τα προβλήματα σε πολλές καλλιέργειες της περιοχής μας που ισοπεδώθηκαν στην κυριολεξία από τις τελευταίες ανεμοθύελλες και η καταστρεμμένη αγροτική οδοποιία στις κοινότητές μας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο «σκηνικό» για τον τόπο μας, πριν καν μπούμε στην «καρδιά» της χειμερινής περιόδου.

Με βάση την παραπάνω εικόνα και το γεγονός ότι η ζωή των συμπατριωτών μας στην ύπαιθρο και στα χωριά μας αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα είναι αναγκαίο να εξετασθεί από το Υπ. Εσωτερικών σε συνεργασία με τους Δήμους ένα Ειδικό Σχέδιο χρηματοδότησης αποκλειστικώς για την αποκατάσταση ζημιών.

Τα παραπάνω τονίζει με δήλωσή της η δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. Ιωάννα – Μαρία Σταθοπούλου η οποία χαρακτηρίζει δικαιολογημένη και σωστή την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου να ζητήσει την κήρυξη του Δήμου ως θεομηνιόπληκτου.

Η κατάσταση όπως προσθέτει η κα Σταθοπούλου στις κοινότητες και ιδιαίτερα σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές είναι πράγματι απελπιστική και απαιτεί έργα σε άμεσο χρόνο. Υπάρχουν σήμερα συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν να πάνε στις κατοικίες τους ή δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματα και τις περιουσίες τους, ακόμη και δύο χωριά μεταξύ τους, σε κοντινή απόσταση, δεν μπορούν να επικοινωνήσουν αφού οι δρόμοι είναι κομμένοι και επικίνδυνοι.

Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο και πριν προχωρήσει ο χειμώνας, να προγραμματισθούν παρεμβάσεις που ωστόσο θα πρέπει να διασφαλίζονται και με τις ανάλογες πιστώσεις ώστε να γίνει έργο χρήσιμο και αποτελεσματικό γι’ αυτές τις περιοχές μας.

Όλη η επικαιρότητα