Ένθετα Σπίτι & Διακόσμηση

Marie Kondo: Η Νο 1 λύση διεθνώς για την ακαταστασία στο σπίτι (VIDEO)

Μarie Kondo- Η παγκόσμια μέθοδος για να τακτοποιείτε το σπίτι σας
Η Marie Kondo είναι μια Ιαπωνέζα που έκανε το μικρό της πάθος για την τακτοποίηση του σπιτιού παγκόσμια επιτυχία. Έγραψε ένα βιβλίο για το πως πρέπει να οργανώνεις το χώρο σου και το σύγγραμμά της βρέθηκε στη λίστα των best sellers των New York Times για πάνω από 140 εβδομάδες.

Όπως ήταν φυσικό, ακολούθησε δική της τηλεοπτική εκπομπή στο Netflix και έσοδα πολλών εκατομμυρίων.

Ποιο ήταν όμως το μυστικό της που την έκανε παγκοσμίως διάσημη; Η expert της οργάνωσης επιχείρησε να μάθει στον κόσμο πως να βάζεις σε τάξη όχι μόνο το σπίτι αλλά και τι σκέψεις σου και για να το καταφέρει αυτό χρησιμοποίησε δυο πράγματα. Την αγάπη και τη χαρά.

Η μέδοδός της ζητά από τον κόσμο να κρατά στο σπίτι του μόνο τα αντικείμενα εκείνα που αγαπά και του φέρνουν χαρά. Έτσι, μπορείς να ξεφορτωθείς δεκάδες άχρηστα πράγματα, από το πορτατίφ που κάποτε σου έκαναν δώρο και δεν μπόρεσες να το αλλάξεις, μέχρι ένα δώρο του πρώην συντρόφου σου που το κρατάς χωρίς να σε γεμίζει χαρά απλά και μόνο για χάριν μιας άχρηστης ανάμνησης…

Πετάξτε κάδρα, φωτογραφίες που δε σημαίνουν τίποτε πια για εσάς. Δώστε σε κάποιον άλλο παλιά ρούχα που μόνο απελπισία μπορούν να σας προκαλέσουν μιας και δεν σας κάνουν πια. Κρατήστε μόνο ότι αγαπάτε σήμερα και σας γεμίζει ευτυχία, μη διστάσετε να χαρίσετε και πράγματα που έχουν αξία: δε θα σας κάνουν να νιώσετε καλά όσο και αν προσπαθήσετε.

Αν και κάποιοι θεώρησαν αρχικά την ιδέα της πολύ ρομαντική, εκατομμύρια πολίτες από τον κόσμο ακολούθησαν τη συμβουλή της, έβαλαν τάξη στο σπίτι τους και ένιωσαν πολύ ανακουφισμένοι…

Δείτε ένα απόσπασμα από τις διαδικτυακές της συμβουλές στο youtube

Όλη η επικαιρότητα