Ηλεία

“Μαριέττα Νέα Εποχή”: Λιλιπούτιοι μαθητές γνώρισαν τον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης!

Ακούστε το άρθρο

Πως προετοιμάζεται καθημερινά ένα δελτίο ειδήσεων; Πως βγαίνει μια ραδιοφωνική εκπομπή στον αέρα; Πόσοι άνθρωποι βρίσκονται πίσω από τις κάμερες όταν παρακολουθούμε μια τηλεοπτική εκπομπή;

Τον μαγικό και ταυτόχρονα άγνωστο κόσμο της τηλεόρασης, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, οι λιλιπούτιοι μαθητές του παιδικού σταθμού “Μαριέττα Νέα Εποχή”  που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996.

Οι μικροί μαθητές μπήκαν για λίγο στη θέση των δημοσιογράφων της ΟΡΤ μπρος από τις κάμερες..

Στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Τα παιδιά σε αυτό το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της ενημέρωσης είχαν ξεναγούς τους, δημοσιογράφους του σταθμού.

Μαζί πέρασαν από κάθε χώρο και τμήμα του κτηρίου όπου συστεγάζεται η ΟΡΤ, η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, το patrisnews.com και το ατελιέ γραφικών τεχνών “Γραφοτεχνική”, ξεκινώντας από το δημοσιογραφικό τμήμα όπου εκεί εργάζονται οι δημοσιογράφοι του πολιτικού και αθλητικού τμήματος της εφημερίδας και του patrisnews.com, από το ατελιέ όπου στήνεται η εφημερίδα, το τμήμα μοντάζ της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και τη ροή προγράμματος, για να καταλήξουν στο κεντρικό στούντιο των ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών όπου μπήκαν για λίγο πίσω από τις κάμερες, στη θέση των δημοσιογράφων του σταθμού.

Οι  μικροί μαθητές, ολοκλήρωσαν την ξενάγησή τους στο στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού ORT 24/7 92,3 όπου βγήκαν στον.. “αέρα” στην εκπομπή “Ραντεβού στις 11” των Ανδρέα Αλεξόπουλου και Χάρη Μικελόπουλου.

Τα παιδιά του παιδικού σταθμού ”Μαριέττα Νέα Εποχή” βγήκαν στον ”αέρα” της ORT 24/7 92,3..

Όλη η επικαιρότητα