Ηλεία

Μαρίνος και Λέντζας: Ο δρόμος βασική προϋπόθεση ανάπτυξης

Ενιαίο μέτωπο συνεργασίας συγκροτούν οι δήμοι Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης με στόχο και την τουριστική ανάπτυξη της Βορειοδυτικής Ηλείας.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν ημερίδα από την οποία θα αναδειχθεί η σύνδεση του τουρισμού με μια ευρεία επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων.

Την ημερίδα έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν  κυρίως μαθητές και θα παρουσιάσει ο «γκουρού» του τουρισμού Γιάννης Μιχαηλίδης.

Χθες στο δημαρχείο Πηνειού έγινε η παρουσίαση της ημερίδας από τους δημάρχους Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης κκ Ανδρέα Μαρίνο και Γιάννης Λέντζα καθώς και τον πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο.

 

Τουρισμός και προκλήσεις

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε: «Το ΝΠ Πολιτισμού του δήμου Πηνειού αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Τουρισμού στην απασχόληση και την ανάπτυξη του τόπου μας διοργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 το απόγευμα στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης, την ημερίδα «Think Beyond Tourism» που απευθύνεται σε μαθητές, νέους, γονείς αλλά και επιχειρηματίες του τουρισμού (με την υποστήριξη και της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας).

Η ημερίδα θα αποδείξει γιατί ο τουρισμός συνδέεται σήμερα με μία ευρεία επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων, θα ενημερώσει γιατί ο τουρισμός εισέρχεται σε μία νέα μεταβατική περίοδο παγκοσμίως, θα αναδείξει γιατί ο ελληνικός πολιτισμός είναι σήμερα πιό επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε και θα παρουσιάσει μέσα από μοναδικά case studies τις πιο σημαντικές αξίες που απαιτούνται ώστε η νέα γενιά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Γιάννη Μιχαηλίδη που διαθέτει 25ετή εμπειρία στο τουρισμό και είναι διευθυντής της εταιρείας Η&Τ Beyond Tourism που δραστηριοποιείται στο branding τουριστικών προορισμών. O εισηγητής έχει επιλεχτεί από το Northwestern University (world top 25 university, world #1 in marketing) για executive education στο Κατάρ και έχει προσκληθεί για ομιλία από το UC Berkeley (world top 5 university). Η ημερίδα το 2020 ταξιδεύει και στο εξωτερικό ξεκινώντας από την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Ισπανία και την Αμερική».

Λέντζας: Προϋπόθεση ο δρόμος

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας δήλωσε:«Σε συνεργασία με τον δήμο Πηνειού προχωρούμε στην ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών και έργων και στους δύο δήμους. Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου θα έρθει στο Κουρβισιάνειο ο Γιάννης Μιχαηλίδης , ο «γκουρού» του Τουρισμού για να μας μιλήσει για τις προοπτικές ανάπτυξης  που υπάρχουν στην περιοχή. Καλούμε όλους τους δημότες και τους εμπλεκόμενους φορείς να παραστούνε στην ημερίδα για να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση για να μπορέσουμε στο εγγύς μέλλον να αναπτύξουμε τα προγράμματα του Τουρισμού που θα είναι προς όφελος όλων των δημοτών. Προυπόθεση για να γίνουν όλα αυτά είναι η κατασκευή του δρόμου  Πύργου»

Μαρίνος: Προωθημένη σκέψη

 Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Χαιρετίζουμε αυτή την πρωτοβουλία του ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού και της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, που είναι μια προωθημένη σκέψη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μια αγωνία για τους νέους ανθρώπους που πρέπει να μείνουν και να προσφέρουν στον τόπο . Το θέμα της Ολυμπίας Οδού  που τελικά θα συνδέεται με την Αρχαία Ολυμπία, είναι θέμα που συνδέεται απόλυτα με την ανάπτυξη και της Ηλείας αλλά και με την ασφάλεια των πολιτών. Είμαι σίγουρος ότι ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και το επιτελείο του θα πετύχουν το στόχο στις Βρυξέλλες και άμεσα θα ξεκινήσει το έργο. Καλώ τους πολίτες των δύο δήμων να στηρίξουν την ημερίδα με τον σπουδαίο ομιλητή τον Γιάννη Μιχαηλίδη».

Όλη η επικαιρότητα