Ηλεία

Μαρίνος: Παραλίες ποιοτικές, ασφαλείς, προσβάσιμες

Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΕ ΘΙΝΕΣ ΓΛΥΦΑ…

Παραλίες με διάφανα νερά, αμμουδιές με «χρυσή άμμο», καταστήματα που παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου-χαμηλού κόστους στους λουόμενους, παραλίες ασφαλείς με τους ναυαγοσώστες να βρίσκονται σε ετοιμότητα, παραλίες προσβάσιμες σε ΑμΕΑ, είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες Θίνες, Γλύφα και Αρκούδι του Δήμου Πηνειού.

Ο Ανδρέας Μαρίνος δήμαρχος του δήμου Πηνειού, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται απόλυτη ικανοποίηση για την εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες του δήμου του. Ο δήμος Πηνειού είναι ο μοναδικός με τρεις Γαλάζιες σημαίες  σε όλο το νομό Ηλείας.

Γαλάζιες σημαίες

Αύριο Παρασκευή στην Παραλία Θινών Βαρθολομιού στις 7.30 το απόγευμα  θα γίνει η τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας ενώ θα ακολουθήσει  επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από τους ναυαγοσώστες.Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην Παραλία Γλύφας θα γίνει η τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας Σημαίας και θα ακολουθήσει  συμβολικός καθαρισμός της παραλίας. Είχε προηγηθεί το περασμένο Σάββατο η ανάρτηση της Γαλάζιας σημαίας στο Αρκούδι.

Στη Γλύφα από σήμερα λειτουργεί το seatrac ενώ λειτουργεί εδώ και μέρες και στις Θίνες Βαρθολομιού εξυπηρετώντας δεκάδες συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

 

Για το seatrac

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος ευρισκόμενος στις Θίνες Βαρθολομιού δήλωσε: «Δεν πρέπει να στερούμε στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα την δυνατότητα να βρίσκονται κοντά στη φύση να απολαμβάνουν τη θάλασσα, το απέραντο γαλάζιο που μας χάρισε ο Θεός.»

Ο Κωνσταντίνος Αρκουμάνης επιχειρηματίας στις Θίνες, δήλωσε: «Με την κατασκευή αυτή εξυπηρετείται πολύς κόσμος με κινητικά προβλήματα . Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την εικόνα που  υπάρχει στην παραλία των Θινών, παραλία με Γαλάζια σημαία, ναυαγοσώστες, παραλία προσβάσιμη σε ΑμΕΑ και καταστήματα που προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους λουόμενους».

Ο Νίκος Μαφρέδας αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας-καθαριότητας, δήλωσε: «Ευχαριστώ το δήμαρχο ο οποίος με τις αρμοδιότητες που μας έχει δώσει μπορούμε να προσφέρουμε και υλοποιούμε τους στόχους μας. Μας έχει δώσει τον «αέρα» να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Ήδη υπάρχει seatrak»και στη Γλύφα όπου και εκεί εξυπηρετούνται συνάνθρωποί μας κινητικά προβλήματα»

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κολοκατίνης δήλωσε: «Η εικόνα που παρουσιάζουν οι παραλίες του δήμου Πηνειού είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας υπό την καθοδήγηση του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου »

Ο Άγγελος Μπράτης δημοτικός σύμβουλος δήλωσε: «Και αυτό το καλοκαίρι με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, οι συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα έχουν πρόσβαση στην παραλία. Ο δήμος Πηνειού και αυτό το καλοκαίρι κρατά τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας παραλίας»

Όλη η επικαιρότητα