Ελλάδα

Μαριούπολη: Ασφαλής στη Μολδαβία ο Έλληνας Πρόξενος και 11 ακόμα Έλληνες

Το κονβόι των Ελλήνων ομογενών συνοδεία του Έλληνα προξένου από τη Μαριούπολη έφτασε στη Μολδαβία
Ακούστε το άρθρο

Η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας. Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας στο twitter που ευχαρίστησε τον Μανώλη Ανδρουλάκη αλλά και όσους βοήθησαν στην επιτυχή έκβαση της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είναι ο τελευταίος Ευρωπαίος διπλωμάτης που εγκατέλειψε την εμπόλεμη Μαριούπολη. Βρισκόταν στο καταφύγιο από τις 28 Φεβρουαρίου χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς συνθήκες υγιεινής, με λιγοστά τρόφιμα και με αδυναμία επικοινωνίας. Μέσα στο καταφύγιο βρίσκονταν 100 περίπου άτομα, ο Έλληνας πρόξενος, οι υπάλληλοι του ΟΑΣΕ, Ουκρανοί, που κατέφυγαν εκεί. Αρκετοί με οικογένειες και μικρά παιδιά. Μάλιστα, ένα παιδί είχε γεννηθεί 6 μέρες πριν πάνε στο καταφύγιο.

Όλη η επικαιρότητα