Ελλάδα

Μαρκέλλα: Εντόπισαν την κοκκινομάλλα που φέρεται να απήγαγε την 10χρονη

Ακούστε το άρθρο
Εντοπίστηκε η γυναίκα που φέρεται να άρπαξε την Μαρκέλλα, την περασμένη Πέμπτη, λίγα μέτρα μακρυά από το σχολεία της, όταν το μικρό κορίτσι είχε σχολάσει και κατευθυνόταν προς το σπίτι του στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από αναζητήσεις ημερών η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη της κοκκινομάλλας που άρπαξε την 10χρονη στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί την προσήγαγαν και την κρατούν ως ύποπτη. Αναμένεται να εξεταστεί για να διαπιστωθεί η εμπλοκή της ή μη στην υπόθεση.

H ιατροδικαστής για το κοκτέιλ ναρκωτικών που έδωσαν στη 10χρονη

Καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία που δίνουν διαφορετική τροπή στην περίεργη αυτή υπόθεση, με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξε ότι στον οργανισμό της μικρής ανιχνεύθηκαν δύο είδη ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ANT1, το κοκτέιλ των ναρκωτικών ουσιών που χορηγήθηκε στην μικρή Μαρκέλλα ονομάζεται «speedball»,που είναι ένας συνδυασμός κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών που όμως δρουν ανεξάρτητα. Τα ηρεμιστικά χάπια που της δόθηκαν προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Αντίστοιχα η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Για τα ευρήματα των εξετάσων, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (17/06) η Ελένη Ζαγγελίδου, ιατροδικαστής που συμμετέχει στην επιστημονική ομάδα που εξετάζει τη 10χρονη. «Από τη στιγμή που έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, πραγματικά ναι οι εξετάσεις έδειξαν ότι υπάρχουν κάποιες ψυχοτρόπες ουσίες στη μικρή. Αυτό που μπορώ να σας πω επίσης είναι ότι είμαστε ακόμα στην αρχή της ανάλυσης και έχουμε ακόμα κάποιες μέρες μπροστά μας για να τη διεκπεραιώσουμε», είπε η Ελένη Ζαγγελίδου.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι γενικότερα οι ουσίες αυτές δεν δίνονται ενέσιμα, σπανίως η μία από της δύο ναι, αλλά σε γενικότερο πλαίσιο δεν δίνονται ενέσιμα. Εδώ το παιδί δεν είχε τέτοια ευρήματα», σημείωσε μεταξύ άλλων η ιατροδικαστής.

Σημειώνεται ότι η 10χρονη Μαρκέλλα παραμένει αποκλεισμένη από το περιβάλλον της και υπό την προστασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Έρευνες στο οικογενειακό της περιβάλλον

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς».

«Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».

Πηγή: Newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα