Ηλεία

Μάρκος Τσίπουρας: Από την Κάτω Παναγιά στην κορυφή….

Ο Μάρκος Τσίπουρας στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο
Ακούστε το άρθρο

Στους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο συγκαταλέγονται μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ανάμεσα στους οποίους και ο κ Μάρκος Τσίπουρας από την Κάτω Παναγιά.

Η λίστα «Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators» η οποία δημοσιεύτηκε από ομάδα καθηγητών του Stanford University, κατατάσσει σε παγκόσμια κλίμακα τους επιστήμονες όλων των επιστημονικών πεδίων λαμβάνοντας υπόψιν τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους εντός του 2019.
Έξι μέλη του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από διάφορες επιστημονικές περιοχές, συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών: η Γούλα Μαρία (Τμ. Χημικών Μηχανικών-Φυσικοχημεία/ Ενέργεια), η Καλογηράτου Ζαχαρούλα (Τμ. Μαθηματικών-Υπολογιστικά Μαθηματικά/ Γενική Φυσική, ο Κορονέος Χριστόφορος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών-Περιβαλλοντικές Επιστήμες /Ενέργεια) ο Πηλαβάκης Πέτρος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών-Μηχανολογία, Μεταφορές/Ενέργεια), ο Τσίπουρας Μάρκος (Τμ. Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών-Βιοιατρική Μηχανική/Υπολογιστική Ιατρική) και ο Φροντιστής Ζαχαρίας (Τμ. Χημικών Μηχανικών -Περιβαλλοντικές Επιστήμες /Ενέργεια).

Η λίστα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνει επίσης την κατάταξη των επιστημόνων με βάση τον αντίκτυπο των δημοσιεύσεων καθ΄ όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Στην κατάταξη αυτή περιλαμβάνονται τρία μέλη του διδακτικού προσωπικού: ο Θεοδουλίδης Θεόδωρος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών -Γενική Φυσική/Εφαρμοσμένη Φυσική), ο Κορονέος Χριστόφορος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών -Περιβαλλοντικές Επιστήμες / Ενέργεια) και ο Πηλαβάκης Πέτρος (Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών -Μηχανολογία, Μεταφορές/Ενέργεια)

Σε αυτή περιλαμβάνονται 100.000 επιστήμονες, διακεκριμένοι σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και το 2% των κορυφαίων επιστημόνων στην επιστημονική υποπεριοχή στην οποία εξειδικεύονται. Η καινοτομία της μελέτης αυτής είναι ότι οι βιβλιομετρικοί δείκτες που αξιολογούνται δεν περιλαμβάνουν μόνο τις συνολικές αναφορές και τον δείκτη h-index των επιστημόνων σύμφωνα με τη βιβλιογραφική βάση δεδομένων Scopus, αλλά και παραμέτρους όπως η σταθμισμένη μέτρηση της συν-συγγραφής και της θέσης του συγγραφέα στις δημοσιεύσεις.

«Οι σπουδαίες αυτές διακρίσεις αντανακλούν την υψηλού επιπέδου και διεθνώς αναγνωρισμένη έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η αναγνώριση αυτή αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να βαδίσουμε στο μέλλον με αισιοδοξία και προσήλωση σε στόχους υψηλούς» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΔΜ.

Ποιος είναι

Ο κ Τσίπουρας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αποφοίτησε το 1999 από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το 2002 πήρε  μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Πληροφορική. Συνέχισε τις σπουδές του και το 2008 από το ίδιο τμήμα πήρε Διδακτορικό δίπλωμα στην Πληροφορική.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάστηκαν στην Βιοϊατρική πληροφορική και τεχνολογία, συστήματα υποστήριξης απόφασης, έμπειρα συστήματα και ασαφή λογική και μοντελοποίηση.

Όλη η επικαιρότητα