Πολιτική

Μαρκουλάκης για Ινδαρέ: «Η κραυγή του στην ταράτσα απαιτεί μιαν απάντηση»

Ακούστε το άρθρο

Πολύ σημαντικά ερωτήματα και σκέψεις θέτει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σχετικά με τα φαινόμενα κρατικής βίας που έχουν ενταθεί το τελευταίο εξάμηνο.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος ήταν στη 12η -τιμητική- θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ στις εκλογές του Ιουλίου, σχολιάσει τα όσα συνέβησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι όπου η αστυνομία συνέλαβε τον Δημήτρη Ινδαρέ και τα δύο του παιδιά στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Το ερώτημα είναι μόνο  ένα: «Αν παραβιάστηκαν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», τονίζει στην αρχή ο ηθοποιός.

«Το κράτος οφείλει να είναι εγγυητής και προστάτης τους» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης προσθέτοντας πως «εφόσον παραβιάστηκαν, αυτό πρέπει να φανερωθεί και οι παραβάτες να υποστούν τις συνέπειες».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρεται και στο ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε χτες στο φως της δημοσιότητας και σε αυτό ακούγεται ο γνωστός σκηνοθέτης να φωνάζει στους αστυνομικούς:

«Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος».

«Η φράση του αυτή πραγματικά με συγκλόνισε» γράφει, κλείνοντας «Η κραυγή του Ινδαρέ στην ταράτσα απαιτεί μιαν απάντηση. Για να πάρουμε την απάντηση, πρέπει να μάθουμε να θέτουμε σωστά την ερώτηση».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη για τον Δημήτρη Ινδαρέ

Όλη η επικαιρότητα