Ελλάδα Υγεία

Μαρτυρία σοκ από τον Ευαγγελισμό: Οι ασθενείς με κορονοϊό είναι σαν να παθαίνουν ασφυξία

Εργαζόμενος του “Ευαγγελισμού”, μιλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, για την καθημερινή κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, στη μάχη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με τον κορονοϊό.

“Έρχονται τρομοκρατημένοι, έρχονται μόνοι τους δεν έχουν κανέναν συνοδό, σε ένα άγνωστο περιβάλλον βλέπουν ανθρώπους με μάσκες και γυαλιά. Μπαίνουν στον θάλαμο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ για το αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό, περιμένουν εκεί”, λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλάσκας.

Ο ίδιος, ερωτηθείς για τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι νοσούν από κορονοϊό, ανέφερε ότι οι ασθενείς “μοιάζουν σαν να παθαίνουν ασφυξία“.

“Στην αρχή τα περιστατικά ήταν ελαφρά με ήπια συμπτώματα, δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε κάτι σπουδαίο, αλλά ξαφνικά κάποιοι κάνουν αιφνίδιο πυρετό”, είπε, και πρόσθεσε πως “μια ασθενής νοσηλευόταν επτά ημέρες και ξαφνικά έκανε πυρετό και δύσπνοια. Άρχισε να νιώθει μία ασφυξία. Το βλέμμα της ήταν χαρακτηριστικό, ήταν αυτό που μας αιφνιδίασε, είχε ένα τρόμο στα μάτια, φοβόταν. Αυτή μπορώ να πω ήταν η πρώτη συνάντηση με τον κορονοϊό. Αυτό το αιφνίδιο μας σοκάρει”.

via

Όλη η επικαιρότητα