Categories: Ηλεία

«Μας αφορά όλους…»: Συνέντευξη τύπου των ΠΑΚ Ηλείας και ΚΕΘΕΑ ενόψει της εκδήλωσης για τις εξαρτήσεις και την απεξάρτηση

Share

Με σύνθημα «Βγες από παραμύθι, μπες στη λύση» οι εκπρόσωποι των ΠΑΚ Ηλείας και ΚΕΘΕΑ παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στο  συνεδριακό κέντρο της Π.Ε Ηλείας συνέντευξη τύπου ενόψει της εκδήλωσης με θέμα τις εξαρτήσεις και την απεξάρτηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 π.μ. στον ίδιο χώρο.

Κοινή συνισταμένη, η ανάγκη σύμπλευσης όλων τον φορέων της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να βρεθεί διέξοδος για αυτούς τους ανθρώπους που δεν είναι περιθώριο, απλά οι δυσκολίες και τα προβλήματα, τους οδήγησαν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που όπως παραδέχτηκαν ο Πρόεδρος της ΠΑΚΗ κ. Πέτρος Μπηλιώνης και ο Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» κ. Τάκης Χαλδαίος που πήραν τον λόγο, «μας αφορά όλους» και κυρίως τους γονείς των μικρών παιδιών. Η εκδήλωση θα έχει την μορφή μιας ανοικτής συζήτησης και διάλογου που θα προκληθεί χωρίς στεγανά, με βασικούς πυλώνες την εξάρτηση από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ , τον τζόγο αλλά το διαδίκτυο καθώς επίσης και τους τρόπους δράσης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Την Κυριακή το πρωί μάλιστα, στο συνεδριακό κέντρο θα παραστεί μεγάλη αντιπροσωπευτική αποστολή νέων από το ΚΕΘΕΑ που βίωσαν τέτοιες εξαρτήσεις αλλά βρίσκονται ήδη στον δρόμο της απεξάρτησης όπως και γονείς που πέρασαν τον «Γολγοθά» των εξαρτήσεων με τα παιδιά τους.

Την συγκεκριμένη κίνηση που θα λάβει σάρκα και οστά με την συνεργασία της ΠΑΚ Ηλείας και του ΚΕΘΕΑ στηρίζει μεταξύ άλλων και η Περιφέρεια.

Πέτρος Μπηλιώνης (Πρόεδρος ΠΑΚ Ηλείας)

«Σας καλέσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την εκδήλωση που θα κάνουμε την Κυριακή εδώ στη μεγάλη αίθουσα του συνεδριακού. Είναι μια εκδήλωση με τη συμμέτοχη του ΚΕΘΕΑ , μια εκδήλωση που πρέπει να τη δουν όλοι! Μας αφορά όλους από τον πιο μεγάλο μέχρι τον πιο μικρό και ιδιαίτερα τους γονείς. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. Συμμετέχει και η περιφέρεια και είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον τόπο καθώς δεν έχει ξαναγινεί παρόμοια εκδήλωση. Ευελπιστούμε και πιστεύουμε στην συμμετοχή του κόσμου, προκειμένου να ενημερωθούν από τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ οι οποίοι έχουν γνώση του αντικειμένου. Στην εκδήλωση θα είναι και ο Πρόεδρος των Ελλήνων ψυχιάτρων κ. Αλεξανδρόπουλος ο οποίος θα μιλήσει για το θέμα της εξάρτησης και απεξάρτησης».

Τάκης Χαλδαίος (Υπεύθυνος ΚΕΘΕΑ «Διάβαση»)

«Βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας το ΚΕΘΕΑ για να ανακοινώσουμε την εκδήλωση που ανέφερε ο κ. Μπηλιώνης. Θεωρούμε ότι είναι παρά πολύ σημαντικό να υπάρξει ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση στις τοπικές κοινωνίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξαρτήσεων είτε αυτές αφορούν παράνομα ναρκωτικά, είτε αφορούν νόμιμες ουσίες όπως το αλκοόλ, ο τζόγος, το ίντερνετ που προκαλούν επίσης εξαρτητικές συμπεριφορές. Είναι πάρα πολύ σημαντική η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ. Εκπροσωπώ συνολικά το ΚΕΘΕΑ που εδώ και περίπου 9 χρόνια κινείται στην Πελοπόννησο ξεκινώντας από την Καλαμάτα και έχει υπηρεσίες και στο Ναύπλιο και στην Πάτρα και είμαστε σε μια θέση να πούμε πως το ΚΕΘΕΑ  κινείται στην κατεύθυνση μιας ανάπτυξης δομής συμβουλευτικής στην πόλη του Πύργου. Ήδη εδώ και καιρό οι υπηρεσίες στην Καλαμάτα έχουν εξυπηρετήσει πολλούς ανθρώπους που είχαν προβλήματα με εξαρτήσεις και έχει βοηθήσει ανθρώπους που ήταν στο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον. Είναι μια κρίσιμη περίοδο και η εκτίμηση μας είναι ότι η κρίση φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις εξαρτήσεις και η εμπειρία μας από την κατάσταση στην Πελοπόννησο δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα που χρειάζεται αντιμετώπιση και να σπάσουν τα στερεότυπα και οι αντιλήψεις που θέλουν τους εξαρτημένους ως περιθώριο».