Ηλεία

«Μας αξίζει αυτό που πήγαμε να πάθουμε» – «Μύδροι» Μπαλιούκου για εμπρηστές –συνειδητούς και ασυνείδητους- και για αδιάφορους πολίτες

Ακούστε το άρθρο

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την πρόκληση τόσο μεγάλης πυρκαγιάς τέτοια εποχή εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, στηλιτεύοντας την έλλειψη ατομικής και συλλογικής ευθύνης σε επίπεδο κοινωνίας.

«Μας αξίζει αυτό που πήγαμε να πάθουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλιούκος και ζήτησε από τους δημότες να είναι πιο ενεργοί στη διαφύλαξη του τόπου τους.

«Ως κοινωνία δεν έχουμε αντανακλαστικά να “σταυρώσουμε” αυτόν που το έκανε, σε έναν νομό που έχει μετρήσει τόσους νεκρούς στο πρόσφατο παρελθόν. Θεωρώ ότι δεν αξίζουν τα παιδιά, οι νέοι άνθρωποι και οι υπερήλικες αυτή την τρομάρα που πέρασαν χθες. Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε στους πολίτε είναι πως οι φορείς και οι θεσμοί που εμπλέκονται στην κατάσβεση, θα είναι κάθετοι και απαιτητικοί στην τιμωρία τέτοιων γεγονότων. Αυτό είναι το μήνυμα στον δήμο και στους δημότες μου», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος και στη συνέχεις περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε προχθές το βράδυ στη Σκιλλουντία.

«Την ώρα που η φωτιά απειλούσε να μπει στη Σκιλλουντία, φοβήθηκα τόσο που το 2007 δεν θυμάμαι τόσο τον εαυτό μου να έχει φοβηθεί τόσο. Ήταν τύχη το ότι η φωτιά δεν μπήκε μέσα στα σπίτια. Αν χειμώνα ζήσαμε αυτές τις στιγμές, φανταστείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι, γιατί τώρα η φωτιά δεν εξαπλώθηκε διότι η χλόη εμποδίζει. Το καλοκαίρι δεν θα έχουμε τη δυνατότητα, αλλά θα έχουμε την απερισκεψία ή την εγκληματική ενέργεια και την τύχη μας και τα καμώματα του αέρα. Είναι τρομακτικό», σημείωσε ο κ. Μπαλιούκος.

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της ατομικής ενεργοποίησης αλλά και την ανάγκη αξιοποίησης των –λιγοστών πια- κρατικών πόρων.

«Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από την πολιτεία, αλλά να κάνουμε κι εμείς αυτό που πρέπει. Ο δήμος πρέπει να αποδείξει ότι αυτά τα λίγα που του δίνει η πολιτεία, πιάνουν τόπο, αλλά και ο πολίτης να λάβει τα μέτρα του, μην περιμένει από τα λίγα της πολιτείας να του καθαρίσω την αυλή, γιατί χθες στην αυλή κάηκε το δέντρο και πήγε να μεταδώσει τη φωτιά στο σπίτι. Πρέπει από κοινού όλοι να καταβάλουμε προσπάθεια και στον εθελοντισμό. Χθες είχαν τρία χωριά φωτιά. Στα δύο ήταν παρόντες όλοι, γυναίκες άνδρες, στο άλλο η τέλεια απουσία», σχολίασε με νόημα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Όλη η επικαιρότητα