Ελλάδα

Μάσκες: Σε ποιους χώρους θα μείνουν και το καλοκαίρι

Η άρση υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους είναι το τελευταίο από τα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα ενόψει του καλοκαιριού.
Ακούστε το άρθρο

Τον οδικό χάρτη για τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμών διασποράς του κορωνοϊού ενόψει του καλοκαιριού ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Ανάμεσα στην άρση των μέτρων προβλέπεται και αυτή της υποχρεωτικότητας χρήσης μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους από την 1 Ιουνίου καθώς αυτό έχει συμβεί ήδη για τους εξωτερικούς χώρους με μόνη τη σύσταση όπου υπάρχει συνωστισμός.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας αναμένεται να συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σχολεία.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η επιτροπή των ειδικών επιμένει στην συνέχιση του μέτρου σε χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος ή κυκλοφορούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τι εξετάζεται για σούπερ μάρκετ, κομμωτήρια

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια, η σκέψη των ειδικών είναι να φορούν τη μάσκα μόνο οι εργαζόμενοι, εντούτοις ειδικά για τα σούπερ μάρκετ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να την φορούν και οι πελάτες.

Σημειώνεται πως σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι με βάρδιες, φαίνεται πως υπάρχει η σκέψη του να αποφασίζει ο γιατρός εργασίας για το εάν θα συνεχιστεί η χρήση μάσκας ή όχι.

Επιπρόσθετα, οι ειδικοί επεξεργάζονται και το σενάριο μείωσης των Rapid Test σε μη εμβολιασμένους κι έτσι από Ιούνιο ενδεχομένως ισχύσει η υποχρέωση πραγματοποίησης ενός Rapid Test την εβδομάδα μόνο για τους εργαζόμενους σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Όλη η επικαιρότητα