Ελλάδα Οικονομία

Ματαίωση πλειστηριασμού στην Λευκάδα

Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία Λευκάδας ενάντια στους πλειστηριασμούς ματαίωσε για μια άλλη φορά στη Λευκάδα, πλειστηριασμό την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Λευκάδας. Ο πλειστηριασμός αφορούσε ακίνητο συμπατριώτη μας που πλειστηρίαζε τράπεζα λόγω αδυναμίας αποπληρωμής δανείων. Η Πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του Πανελλαδικού κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας, που προωθούνται από τις τράπεζες .

Σε όλη τη χώρα αποτράπηκαν δεκάδες πλειστηριασμοί κατοικιών και λαϊκής περιουσίας την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου. Στις κινητοποιήσεις της Πρωτοβουλίας Λευκάδας μετέχουν πολίτες της Λευκάδας και μέλη των οργανώσεων Λευκάδας των: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αντιστέκεται σε όλη τη χώρα στη μνημονιακή βαρβαρότητα ενάντια στη λαϊκή περιουσία.Αφορά όλους τους πολίτες που θίγονται από το μνημονιακό καθεστώς, τους φόρους, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και αδυνατούν να πληρώνουν πια. Τους πολίτες που τους κόβουν το νερό και το ρεύμα.

Οι τράπεζες έχουν φτάσει να κρατούν προμήθεια (!!) ακόμα και στην πληρωμή σε αυτές των δόσεων τουΕΝ.Φ.Ι.Α από τους πολίτες. Πρέπει όλοι οι φορείς της Λευκάδας να αντιδράσουν μαζικά στις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος σε κοράκια και ξένα funds  των κατοικιών, ακινήτων και της λαϊκής περιουσίας που προωθεί η νεομνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πλήρη αποδοχή από τις δυνάμεις του μνημονιακού τόξου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ε.Κ.

Ενάντια στην πολιτική που εκπορεύεται από τους δανειστές-τοκογλύφους και την Ε.Ε. Να προωθήσουν, μαζί με τα κινήματα όλης της χώρας, την ανάγκη σεισάχθειας για τα δάνεια των πολιτών που δεν μπορούν να αποπληρωθούν καθώς και την θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Για να μην περάσουν τα σχέδια για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που πέρασε η κυβέρνηση με νόμο το καλοκαίρι και ετοιμάζεται να τα εφαρμόσει από τον προσεχή Οκτώβριο.

Πηγή http://mylefkada.gr

Όλη η επικαιρότητα