Ηλειούπολη

Μαθαίνοντας με «άριστα» το θέατρο…

13223659_10209320405112472_540270524_o.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δικαιολογημένα ο ανήσυχος Δ/ντης του Γυμνασίου Πύργου Γιώργος Φωτεινόπουλος, νιώθει ότι τα αγαπημένα του παιδιά είναι μια ομάδα που τον αντιπροσωπεύει απόλυτα. Του δίνουν δύναμη υλοποιώντας  τον δικό του στόχο «πάμε μόνο μπροστά». Με αισιοδοξία και δημιουργία. Αυτό είναι το σημαντικότερο για τον πατέρα – φίλο – καθηγητή τους. Έτσι τον νιώθουν  γιατί εισπράττουν αυτό που τους δίνει. Τα λόγια του θαυμασμού και της συγκίνησης για κείνα ήταν λόγια από καρδιάς από τα διαλεκτά παιδιά του, που τον έκαναν υπερήφανο.

Μαζί με τις ακούραστες καθηγήτριες τη φιλόλογο Νίκη Θεοδωροπούλου την καθηγήτρια Γαλλικών Κατερίνα Ζούνη που επέλεξαν το έργο «Η κόμισσα της Φάμπρικας» και έδωσαν την πιο μεγάλη προσφορά ψυχής  και θεατρικής δράσης. Η απόδοση τους πάνω στην σκηνή δεν διαψεύστηκε. Δήλωναν αγχωμένα αλλά αυτό δεν φάνηκε. Αντιθέτως νιώσαμε ότι ήταν το πιο θετικό χρώμα που τους έδωσε ένταση και νόημα για να κάνουν την πιο ωραία ανάμνηση στην ζωή τους. Όλοι είπαμε ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» σ’ αυτά τα παιδιά και τους καθηγητές τους που τα στήριξαν για να νιώσουν την πιο δημιουργική θεατρική εμπειρία της ζωής τους στο Γυμνάσιο.

——————————————————————————–

Ο θεατρικός γύρος της επιτυχίας τους!!!

Φωτογραφίες «Αλέκα Flass back»

Άρχισαν μαζί σαν μια μεγάλη παρέα και μέσα σ’ έναν χρόνο με την νέα τους καθηγήτρια Τζένη Μπίθα-Μπράμου, τους κάλεσε για να παίξουν θέατρο επιλέγοντας το έργο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» του Πάβελ Κόχουτ και αυτά ανταποκρίθηκαν κάνοντας μια προσπάθεια απίστευτη. Αυτή που χειροκροτήσαμε όλοι εμείς, που τους παρακολουθήσαμε πάνω στην σκηνή. Τα συναισθήματα τους τα είδαμε στα πρόσωπά τους, που το χάρηκαν τόσο, όσο και η μεγάλη αγκαλιά που έδωσαν  σ’ εκείνη που ήταν η δύναμη και η ενέργεια τους. Μια αγκαλιά λουλούδια που της πρόσφερανκαι την έπνιξαν με τα φιλιά τους. Εκείνη συγκινημένη θα μας πει «Πίστεψα πάρα πολύ σ’ όλους και η δική τους προσφορά έγινε θεατρική δημιουργία»

Ο Παύλος Παγκράτης Δ/ντής του Γυμνασίου Βουνάργου που επαγρυπνεί για κείνα,  συγκινημένος για αυτό το αντάμωμα των παιδιών του πάνω στην σκηνή, τους είπε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ. Υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους και θα τους ενθαρρύνει για κάθε τους μικρή – μεγάλη προσπάθεια.

Της Σοφίας Βαρουξή

 

Όλη η επικαιρότητα