Ποδόσφαιρο Πολιτική

«Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα»… Οι καλύτερες ατάκες του Νίκου Αλέφαντου (vids)

Ακούστε το άρθρο

Από το «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα» μέχρι το καλώς τα παιδιά καλώς τα 3-0» είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις απίστευτες ατάκες του Νίκου Αλέφαντου που τον έκαναν γνωστό στο φίλαθλο ελληνικό κοινό.

Τύπος αλέγκρος και λαϊκός ο Νίκος Αλέφαντος εξέφραζε αυθόρμητα και με ευθύτητα τις απόψεις του.

Τις περισσότερες φορές που μιλούσε, είχε να δώσει κάποια ατάκα, την οποία θα χρησιμοποιούσαν πάρα πολλοί. Κουβέντες που αγαπήθηκαν και έμειναν στην ιστορία

«Τα πάντα όλα». Ισως η πιο γνωστή από τις ατάκες του Νίκου Αλέφαντου
Η πιο γνωστή ατάκα του Νίκου Αλέφαντου ήταν «Τα πάντα όλα». Μία ατάκα που έγινε και τίτλος του βιβλίου του.

«Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα» σε δημοσιογράφο

Δεύτερη κορυφαία ατάκα του αξέχαστου Νίκου Αλέφαντου ήταν το «Μάθε μπαλίτσα; Βρε μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα;». Την ατάκα αυτή την είχε πει σε δημοσιογράφο, όταν ο τελευταίος τον είχε ρωτήσει για καβγά που είχε με ποδοσφαιριστή.

«Τους κάνατε παιχταράδες. Ο Χαριστέας θέλει να κάνει μεταγραφή από την Εθνική». Καλεσμένος σε δελτίο ειδήσεων βρίσκει απέναντί τον Χαριστέα και δεν χάνει την ευκαιρία να τον κατηγορήσει για τις τραγικές του εμφανίσεις και για το γεγονός πως δεν αποφασίζει να φύγει από την Εθνική.

«Καλώς τα παιδιά καλώς τα 3-0″… Ο ΠΑΟΚ κατέβαινε στην Αθήνα για να παίξει με τον Ολυμπιακό και ο Αλέφαντος είπε την γνώμη του για το παιχνίδι. Ποιά ήταν η γνώμη του; Στα δίχτυα θα μπει ο ΠΑΟΚ, καλώς τα παιδιά και άλλα τέτοια. Η φράση «καλώς τα παιδιά» έμεινε, όχι όμως και οι προβλέψεις του «Αλέφα» αφού ο Δικέφαλος του Βορρά έφυγε από την Ριζούπολη με τη νίκη.

Δεν είχε διστάσει να τα βάλει ούτε με τον πρώην υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη. Σε συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε πει πως αν τον έβλεπε στο δρόμο και του έλεγε κάτι ο κ.Πολάκης θα τον πλάκωνε. Αν με έβριζε ο Πολάκης θα τον πλάκωνα.

«Γιατί δεν βγαίνει ο κύριος Δούρος στο τηλέφωνο. Βγες από την Κόρινθο να μιλήσεις με τον Αλέφαντο» έλεγε μέσα στο παράπονο στην… ιστορική του παρουσία σε εκπομπή της Έλλης Στάη.

Άλλες ατάκες

Ο Σαλπιγγίδης και οι σφαίρες αυτές είναι για την β΄εθνική. Πεθάναν οι 1.15 ύψος. Ποιός Σαλπιγγίδης;» …

«Ανεύθυνος ο Αναστασιάδης! Γελάει ο κόσμος. Που να πεις στον Ραούλ έλα να πάμε στο Άγιο Όρος»…

«Ο Κωφίδης δεν είναι προπονητής, αυτός είναι να βάζει καμιά πλάκα να χορεύουν οι νέοι στα κλαμπς»…

Θα μπουν οι Τούρκοι στην Θεσσαλονίκη και ο Σάντος θα ξυπνήσει μεγάλο Σάββατο»… Τονίζοντας μία από τις αδυναμίες του Σάντος

«Άκου Φεφτατζίδη»… Αφορούσε συμβουλές του Νίκου Αλέφαντου στον νεαρό άσο του Ολυμπιακού

via

Όλη η επικαιρότητα