Ηλεία

Μάθημα ανθρωπιάς και προσφοράς από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Μάθημα ανθρωπιάς και προσφοράς είχε το χθεσινό ωρολόγιο πρόγραμμα του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, με τους μαθητές να δίνουν δυναμικό παρών στην 2η εθελοντική αιμοδοσία της χρονιάς, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν 30 περίπου μονάδες αίματος.

Οι μαθητές, έχοντας συνειδητοποιήσει την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τα σημαντικά οφέλη τους για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αλλά και για τους ίδιους, αιμοδοτούν για πρώτη φορά στο σχολείο τους, κάνοντας έτσι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα ως εθελοντές αιμοδότες. «Ερχόμενοι εδώ, ξεπερνούν τους όποιους φόβους τους, αφού συνειδητοποιούν ότι είναι απλή και καθόλου επίπονη διαδικασία. Κι έτσι, συνεχίζουν να είναι εθελοντές και μετά το σχολείο, ως ενήλικες», εξήγησε η Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου. Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου, η οποία έκανε τον ιατρικό έλεγχο των μαθητών που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής, ώστε να αιμοδοτήσουν στη συνέχεια με την επιμέλεια των νοσηλευτών Βιβής Μιχαλακοπούλου και Γιώργου Βενιζέλου.

Παρούσα στη διαδικασία ήταν και καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Χριστίνα Φιλοπούλου, η οποία έχει και την ευθύνη οργάνωσης των αιμοδοσιών, καθώς επίσης η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου, Βασιλική Σακελλάρη, η οποία, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» εξέφρασε την χαρά και ικανοποίησή της για την αθρόα συμμετοχή των μαθητών και στις δυο αιμοληψίες της χρονιάς στο σχολείο, αφού έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι, όλοι οι υγιείς άνθρωποι, να αιμοδοτούν. Γι’ αυτό και τους ευχαρίστησε, όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας, για την συνεργασία και σημαντική συμβολή του ώστε να οργανώνεται και να ολοκληρώνεται με ασφάλεια και επιτυχία οι εθελοντικές αιμοδοσίες του σχολείου.

Όλη η επικαιρότητα