Ηλεία

Μαθήματα ζωής από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου

Ακούστε το άρθρο

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ

Χθες στην κεντρική πλατεία του Πύργου για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρία

Μαθήματα ζωής και αγάπης πρόσφεραν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου, αλλά και οι μαθητές των σχολείων του Πύργου που συμμετείχαν στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρία.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όλοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί τους, οι γονείς τους και απλοί πολίτες, έκαναν έναν μεγάλο κύκλο αγάπης, τραγούδησαν και φυσικά κέρδισαν το χειροκρότημα όλων.

Με την κίνηση αυτή, το ΕΕΕΕΚ Πύργου έδειξε ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και θα πρέπει αυτά τα παιδιά να τα αγκαλιάσει όλος ο κόσμος και να τα βοηθήσει ώστε να έχουν μία καλύτερη καθημερινότητα και ένα καλύτερο μέλλον.
Η κεντρική πλατεία του Πύργου πλημμύρισε χθες από χαρούμενες παιδικές φωνές και όχι μόνο και όλα μαζί τα παιδιά έδειξαν την αγάπη τους, το ένα προς το άλλο, αλλά και γενικότερα προς τον συνάνθρωπό τους.

Για την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία η κα. Παναγιώτα Τάγαρη υποδιευθύντρια ΕΕΕΕΚ Πύργου τόνισε:

«Γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα των ατόμων με αναπηρία. Για μας είναι μια μέρα γιορτής και διεκδικούμε ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες για τα παιδιά μας και γι’ όλους τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».

Η κα. Αγαθή Ρηγοπούλου πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ Ηλις ανέφερε:

«Γιορτάζουμε την ημέρα των ατόμων με αναπηρία, αν και φυσικά για όλους εμάς τους γονείς και προσωπικά για μένα δεν χρειάζομαι αυτή την μέρα για να γιορτάσω. Γιορτάζω κάθε μέρα και φαντάζομαι το ίδιο και οι γονείς όλων των παιδιών. Γιατί τα παιδιά μας είναι παιδιά που προσφέρουν αγάπη και μόνο αγάπη. Και πρέπει αυτό να το καταλάβουν όλοι.  Έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε ευκαιρίες και να έχουν ίση μεταχείριση με τους άλλους ανθρώπους».

Ο κ. Γιώργος Παπανικολόπουλος γενικός γραμματέας του σωματείου παραπληγικών και άμισθος σύμβουλος του δήμου Πύργου από την πλευρά του δήλωσε:

«Είναι η μέρα των ανθρώπων με αναπηρία. Φυσικά τους ανθρώπους με αναπηρία δεν πρέπει να τους θυμόμαστε μόνο στις 3 Δεκέμβρη. Πάντα πρέπει να είμαστε δίπλα τους, να τους σεβόμαστε πάνω απ’ όλα, να τους προστατεύουμε και να τους δίνουμε την δυνατότητα να είναι μέσα στην κοινωνία μας. Να μην τους κλείνουμε τις ράμπες, να φτιάχνουμε προσβάσεις για τα μαγαζιά, να μην τους κλείνουμε τα παρκινγκ ΑμεΑ, για να μπορούν και αυτοί να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους. Θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα ότι κανένας δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Είμαστε όλοι εν δυνάμει ΑμεΑ. Και γι’ αυτό θα πρέπει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας. Είναι δεν είναι άνθρωπος με αναπηρία πρέπει ο ένας να σέβεται τον άλλον. Μόνο έτσι θα αλλάξουν κάποια πράγματα.

Τέλος ο κ. Παναγιώτης Μπόμπας πρόεδρος του συλλόγου των γονέων του ΕΕΕΕΚ Πύργου ανέφερε:

«Για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας πρωτοστατεί για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία και με αυτή την εκδήλωση δείχνει πόσο σημαντικό έργο γίνεται από τους δασκάλους στο σχολείο, ενώ προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και την κοινωνία του Πύργου και του νομού γενικότερα, γιατί πρέπει να υπάρχει σεβασμός στα άτομα με αναπηρία. Και θα πρέπει σιγά – σιγά η κοινωνία να δεχτεί αυτά τα παιδιά, όπως αξίζει στην κοινωνία του Πύργου και γενικώς του νομού μας. Και η πολιτεία θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία για όλα αυτά τα παιδιά και ειδικά μετά την σχολική ζωή, μετά το ΕΕΕΕΚ, όπου δεν υπάρχει τίποτα δυστυχώς γι’ αυτά τα παιδιά».

Όλη η επικαιρότητα