Ηλεία

Μαθητική πορεία τη Δευτέρα στην Αμαλιάδα

Μεγάλη μαθητική πορεία σχεδιάζουν για την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου τα λύκεια της Αμαλιάδας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα.

Μετά το 2ο Λύκειο της Αμαλιάδας και το Λύκειο Σιμόπουλου, προστέθηκε χθες στο χορό των κινητοποιήσεων και το 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας. Το συγκεκριμένο σχολείο είχε ξεκινήσει την κινητοποίησή του την περασμένη Τρίτη, ωστόσο διέκοψε για σχολικούς λόγους, και από χθες το πρωί τα παιδιά έβαλαν εκ νέου λουκέτο, ξεκινώντας δυναμικά τον αγώνα τους.

Βασικό αίτημα της μαθητικής εξέγερσης, είναι να μην σταματήσουν οι επαναληπτικές εξετάσεις, που διεξάγονται στο πλαίσιο των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς αυτό αποτελεί αδικία για τα παιδιά.

Τα αιτήματα στον Υφυπουργό

Χθες, οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαλιάδας απέστειλαν και υπόμνημα προς τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη, μέσω του οποίου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως αναφέρουν προς τον Υφυπουργό, η εξαγγελία για την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, είναι παράλογη αφού στερεί από τους μαθητές μια δεύτερη ευκαιρία. Και αυτό, γιατί εάν κάποιος μαθητής αρρωστήσει κατά την εξέταση ενός μαθήματος, δεν θα μπορεί να το δώσει σε επαναληπτική εξέταση, αλλά θα πρέπει να επανέλθει και να λάβει μέρος στις Πανελλαδικές μετά από ένα χρόνο! Και φυσικά ως επακόλουθο είναι η παράταση του άγχους και της ανασφάλειας.

Επίσης, θέτουν και το θέμα της διεξαγωγής των ενδοσχολικών εξετάσεων πριν από τις Πανελλαδικές, γεγονός που θα είναι εις βάρος τους, αφού θα χάσουν χρόνο από το διάβασμά τους και δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες στις ενδοσχολικές, με ότι αυτό συνεπάγεται για το βαθμό του απολυτηρίου τους.

Καλούν λοιπόν τον Υφυπουργό να δει τα αιτήματά τους, γιατί κρίνεται το μέλλον τους και επισημαίνουν ότι… ο αγώνας δεν θα σταματήσει…

Κάλεσμα σε όλους

Για τη μαθητική πορεία της Δευτέρας, το συντονισμό έχει το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας και το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στο ΚΤΕΛ Αμαλιάδας. Εκτός από τα Λύκεια, 1ο και 2ο Αμαλιάδας και Λύκειο Σιμόπουλου, που θα λάβουν μέρος, έχει κληθεί να συμμετάσχει όλη η μαθητιώσα νεολαία, ενώ οι μαθητές καλούν στο πλευρό τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα