Ελλάδα

Μάτι: «Ετσι έσωσα την Ιρλανδή. Ηταν γεμάτη κάρβουνα και αποκαϊδια»

Παντρεύτηκε πριν από μερικές ημέρες κι επέλεξε το Μάτι για να κάνει το μήνα του μέλιτος με τον άνδρα της. Η Ζόε Χόλοχαν και ο Μπράιαν Ο’ Κάλαχαν-Γουέστροπ ήρθαν στην Ελλάδα για να περάσουν όμορφα, όμως η τραγωδία του χτύπησε την πόρτα. Χωρίστηκαν πάνω στο χάος, ο άνδρας κάηκε, η γυναίκα σώθηκε.

Ο εθελοντής πυροσβέστης Μανώλης Τσαλιαγκός ήταν αυτός που βοήθησε την Ιρλανδή να σωθεί από τις φλόγες στο Μάτι.

Μιλώντας στον Real Fm 97,8 περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

«Η πυρκαγιά είχε πάει σε ένα σημείο, όπου δεν είχαμε πλέον τι να σβήσουμε, παρά μόνο να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Βρέθηκα στο Κόκκινο Λιμανάκι με δύο συναδέλφους, με κίνηση κατά βούληση. Οργανωμένο σχέδιο εκείνη την ώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό που κοιτάς είναι η ασφάλειά σου, η ασφάλεια του προσωπικού και να σώσεις όσες περισσότερες ζωές μπορείς. Αφού λοιπόν προσπαθούσαμε να διώξουμε τα οχήματα και τον κόσμο για να πάει σε ασφαλές σημείο, κάποια στιγμή περνάει δίπλα μου ένα όχημα με τρεις ηλικιωμένους στο μπροστά κάθισμα και 5-6 παιδιά στο πίσω.
Όπως περνάει δίπλα μου, βλέπω το πορτ μπαγκάζ ανοιχτό. Σκέφτηκα ότι πάνω στον πανικό το είχαν αφήσει ανοιχτό. Πάω κοντά να το κλείσω ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητο, και βλέπω μέσα μια κοπέλα ξαπλωμένη, της οποίας ολόκληρο το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, ήταν γεμάτο με κάρβουνα και αποκαΐδια.
Σταμάτησα το όχημα και την έβγαλα έξω, την φέραμε στο κλιμάκιό μας, την παρέλαβε ασθενοφόρο και της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι από την Ιρλανδία και ότι έχασε τον σύζυγό της» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: tanea

Όλη η επικαιρότητα