Ελλάδα

Μάτι: Η καταγγελία για δολιοφθορά στη μηχανή του πραγματογνώμονα και τα ηχητικά ντοκουμέντα που σοκάρουν

Ακούστε το άρθρο

Με σοκ παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις αποκαλύψεις για όσα έγιναν στο Μάτι όχι κατά την διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς αλλά μετά, όταν ήρθε η ώρα της απόδοσης ευθυνών. 

Οι προσπάθειες συγκάλυψης αποκαλύφθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής με πρωταγωνιστές τον τότε αρχηγό της πυροσβεστικής και τον πραγματογνώμονα που είχε οριστεί για να διερευνήσει τι πήγε λάθος και χάθηκαν 102 ζωές.

Η δημοσιογράφος Μαριάννα Κακαουνάκη μίλησε στην ΕΡΤ και περιέγραψε τα στοιχεία του ρεπορτάζ της και μίλησε για κυνισμό από την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος τόσο για την πυρκαγιά στο Μάτι όσο και για άλλες καταστροφικές φωτιές στη Μάνη και στα Κύθηρα.

Μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ ο Θέμης Σοφός που είναι και ο δικηγόρος του πραγματογνώμονα επιπυραγού Δημήτρη Λιότσιου, μίλησε και για την καταγγελία που είχε κάνει για δολιοφθορά στην μηχανή του τον Σεπτέμβριο του 2019. «Εγώ δεν μπορώ να σας μεταφέρω ό,τι μου είπε ο ίδιος αλλά εγώ του συνέστησα να μείνει προσηλωμένος στο έργο του ως πραγματογνώμονας της τραγωδίας», είπε ο κ. Σοφός.

«Η προσπάθεια που έκανε αυτός ο άνθρωπος μονος του να εξετασει τις ευθύνες υψηλά ιστάμενων προσώπων είναι αξιέπαινη», είπε ακόμα. «Υπήρχαν προσπάθειες για τις οποίες μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να έχει τον λόγο», κατέληξε.

Τα ντοκουμέντα όπως τα αποκάλυψε η εφημερίδα Καθημερινή

via

Όλη η επικαιρότητα