Ελλάδα

Μάτι: Το σχέδιο διαπλάτυνσης των δρόμων που δεν έγινε ποτέ

Ακούστε το άρθρο

Αν στο Μάτι είχε προχωρήσει το σχέδιο του 2011 και είχαν φαρδύνει οι δρόμοι, ενδεχομένως οι κάτοικοι της περιοχής να μη βίωναν την απόλυτη απελπισία, στην προσπάθεια τους να σωθούν από τη φονική φωτιά.

Πηγή του News 24/7 αποκάλυψε πως είχε προταθεί και είχε αναρτηθεί το σχέδιο, για την αναδιαμόρφωση των δρόμων. Που σήμαινε πως θα αφαιρούνταν κάποια μέτρα από ιδιοκτησίες, μεν, αλλά θα βελτιωνόταν η κατάσταση τα μάλα, καθώς οι δρόμοι θα ήταν μεγαλύτεροι κατά 2 και τρία μέτρα. “Και δεν θα καιγόταν κόσμος”.

Το σχέδιο όμως, δεν περιλάμβανε το ρέμα, “γιατί το ρέμα δεν μπορεί να ενταχθεί σε οικιστική περιοχή”, βάσει νομοθεσίας. Τον Ιούνιο του 2011, είχε γίνει ενημέρωση από τους μελετητές και τον τότε Δήμαρχο. Πήγαμε όλοι στο Δημαρχείο. Ήλθε μια ομάδα 10 κατοίκων, αυτών που ‘χουν χτίσει πάνω στο ρέμα, οι οποίοι φώναζαν να κατέβει η ανάρτηση, διότι δεν ήταν το ρέμα μέσα στο σχέδιο. Ήθελαν να νομιμοποιηθεί και το ρέμα.

Οι μελετητές επέμεναν πως αν τολμούσαν να προσθέσουν κάτι τέτοιο στο φάκελο, ο ΥΠΕΧΩΔΕ θα το γύριζε πίσω. Είχαν πάρει διαβεβαιώσεις πως δεν θα γκρεμιστούν τα κτήρια τους. Το ζητούμενο ήταν να άφηναν να προχωρήσει το σχέδιο. Δεν συναίνεσαν. “Αλλά δεν φταίνε εκείνοι. Φταίει ο Δήμαρχος που κατέβασε την ανάρτηση”. Θα διερωτάστε τι δύναμη είχαν αυτοί οι δέκα άνθρωποι. “Μπήκε στη μέση το πολιτικό κόστος”.

ΠΗΓΗ: news247

Όλη η επικαιρότητα