Ηλεία

Μαύρο νερό στη Μυρσίνη λόγω «στραγγαλισμού» – Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση της ζημιάς (PHOTOS)

Μαύρο νερό τρέχει εδώ και 15 μέρες από τις βρύσες της Μυρσίνης και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με εντολή του δημάρχου καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα που προκαλεί αγανάκτηση στους κατοίκους.

Βρεθήκαμε χθες 31 Αυγούστου σε κατοικία της Μυρσίνης και μας έδειξαν το μαύρο νερό που έτρεχε από την βρύση. Φυσικά όχι μόνο ακατάλληλο προς πόσιν αλλά και για πλύση.

Ο αντιπρόεδρος της ΤΚ Μυρσίνης  κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος που γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων από κατοίκους της περιοχής επισκέφθηκε το δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Παλαιολόγο, τους ενημέρωσε και από τον δήμαρχο δόθηκε εντολή για αποκατάσταση του προβλήματος. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες ενέργειες.

«Χρονίζει το πρόβλημα»

Ο κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος δήλωσε:«Το πρόβλημα με την καθαρότητα του νερού έχει προκύψει εδώ και 15 μέρες. Το νερό σε ολόκληρη την Μυρσίνη είναι μαύρο. Το ίδιο ήταν και χθες 30 Αυγούστου, ίσως βέβαια λιγότερο μαύρο. Έχουμε δημοσιεύσει με φωτογραφίες το πρόβλημα στο fb με σκοπό όχι να αντιδικήσω με κάποιον αλλά να κινητοποιήσω τον μηχανισμό για να λυθεί το πρόβλημα. Το νερό είναι τόσο μαύρο που δεν μπορείς ούτε τα χέρια σου να πλύνεις. Μιλήσαμε με τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ και τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Παλαιολόγο  και πρέπει να κοιτάξουμε το νερό που έρχεται από το διυλιστήριο του φράγματος το οποίο είναι υπέρ αρκετό με μεγάλη πίεση , αλλά στη διασταύρωση του Στρουσίου υπάρχει πρόβλημα: έχει «στραγγαλιστεί» έχει βουλώσει…Κάτι έχει γίνει. Ο κ Παλαιολόγος καθάρισε τα τερματικά  αργότερα θα καθαρισθεί και ο υδατόπυργος  αλλά ο κόσμος έχει αγανακτήσει γιατί το θέμα χρονίζει»

Αποκατάσταση του προβλήματος

“Υπάρχει πρόβλημα με το νερό στη Μυρσίνη γιατί στο νερό υπάρχει αυτό που λέμε «μπαρουτάμμο, λόγω γεωτρήσεων.  Ο υδατόπυργος καθαρίσθηκε πέρυσι και θα καθαρισθεί και τώρα, έχουμε ανοίξει τα τερματικά και καθαρίζει το δίκτυο και σε ένα μικρό βαθμό το πρόβλημα αρχίζει σταδιακά και ξεπερνιέται. Μόλις ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του υδατόπυργου το πρόβλημα με το χρώμα του νερού θα λυθεί. Νερό η Μυρσίνη παίρνει από το διυληστήριο και από γεωτρήσεις. Όμως δεν έρχεται η ποσότητα που πρέπει να έρχεται και αυτό γιατί σε κάποιο σημείο πρέπει να έχει «στραγγαλιστεί» το λάστιχο και ήδη ξεκίνησα ενέργειες για να δούμε πού ακριβώς έχει γίνει ο «στραγγαλισμός». Μάλλον εκεί που γίνεται η διακλάδωση αγωγού Στρούσι –Μυρσίνη, κάτι έχει συμβεί και σε εκείνο το σημείο θα κάνουμε μια by pass για να υπάρχει επάρκεια νερού. ”

Όλη η επικαιρότητα