Ηλεία

«Μαύρο» Πάσχα στην Πέρσαινα: Πάνδημα η κηδεία του Γιώργου Νικολόπουλου

Ακούστε το άρθρο

«Ένα χαρούμενο παιδί…πάντα με το χαμόγελο στα χείλη…». Έτσι περιγράφουν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί τον 25χρονο Γιώργο Νικολόπουλο, που το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα, κοντά στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στην Πέρσαινα.

Ο χρόνος για τον άτυχο νέο «σταμάτησε» γύρω στις 6:00 το απόγευμα, όταν ο Γιώργος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο, στην άκρη του δρόμου. Το κόκκινο αγροτικό «διπλώθηκε» στον κορμό του δέντρου και ο άτυχος νέος άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.

Η τραγική είδηση βύθισε σε πένθος το χωριό, με τους γονείς του, Χρήστο και Αλεξάνδρα, να μη μπορούν να πιστέψουν ότι ο Γιώργος «έφυγε» τόσο ξαφνικά και άδικα, πριν προλάβει καλά-καλά να κάνει πράξη τα όνειρά του. Πριν προλάβει να ζήσει…Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο μικρότερος γιος τους και η «συντροφιά» τους (σ.σ τα δυο μεγαλύτερα παιδιά, η Παναγιώτα και ο Νίκος, είναι Στρατιωτικοί που υπηρετούν στη Ρόδο) δε θα είναι πια μαζί τους.

Ο ίδιος είχε επιλέξει να μείνει στο χωριό, είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες» φροντίζοντας την περιουσία της οικογένειας, ενώ είχε εκσυγχρονίσει και την Κτηνοτροφική Μονάδα που διατηρούσε με τον πατέρα του. Μαζί ήταν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Έφυγε για λίγο, να πάει για μια δουλειά στη Φολόη, αλλά, δεν γύρισε ποτέ στο σπίτι…

Ένα χαρούμενο παιδί…

Ο Γιώργος Νικολόπουλος ήταν ένα χαρούμενο παιδί. Με τα αστεία και τα πειράγματά του, είχε «κερδίσει» τη φιλία αρκετών συνομηλίκων του – και όχι μόνο – τόσο στην Πέρσαινα όσο και στα γύρω χωριά της Φολόης. Όλοι μιλούν για την θετική του διάθεση, για τα αστεία, τα πειράγματά του, για το χαμόγελο που δεν «έφευγε» ποτέ από τα χείλη του. Αυτό το χαμόγελο που όμως έσβησε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, λίγο πριν την Ανάσταση.

Πάνδημα η κηδεία του

Το απόγευμα της Δευτέρας, το χωριό «πλημμύρισε» από κόσμο. Η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, από την Πέρσαινα, από τα γύρω χωριά αλλά και ετεροδημότες που είχαν φτάσει στην περιοχή για το Πάσχα, συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας της Πέρσαινας, για να αποχαιρετίσουν το χαμογελαστό παιδί.

Η εφημ. «Πατρίς» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια την οικογένεια του Γιώργου.

Όλη η επικαιρότητα