Ηλεία

«Μαύρο» τριήμερο στην Ηλεία – Τρεις πνιγμοί βύθισαν στο πένθος τον νομό μας

Ακούστε το άρθρο

Στο πένθος βυθίστηκε η Ηλεία κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εξαιτίας τριών θανάτων που προκλήθηκαν από πνιγμό στις παραλίες του νομού μας αλλά και της γειτονικής Αχαΐας.

Ο τραγικός χαμός του 31χρονου Θοδωρή Γεωργιόπουλου, με καταγωγή από τη Νεράιδα Ολυμπίας, έχει συγκλονίσει τη Δυτική Ελλάδα, καθώς έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προσεγγίσει τη βάρκα του, την οποία είχε παρασύρει η θάλασσα στη θαλάσσια περιοχή της Λιμνοπούλας στην Κάτω Βασιλική Ναυπακτίας.

Ο άτυχος Θοδωρής είχε μεταβεί στην παραλία μαζί με έναν φίλο του προχθές το απόγευμα, όταν ο καιρός μεταβλήθηκε ξαφνικά και ξέσπασε καταιγίδα συνοδευόμενη από ισχυρό άνεμο, παρασύροντας τη βάρκα του. Ο Θοδωρής βούτηξε στα νερά για να την προλάβει, όμως τα θαλάσσια ρεύματα όλο και δυνάμωναν, παρασέρνοντας και τον ίδιο.

Αμέσως ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και ξεκίνησε έρευνες με περιπολικά σκάφη για τον εντοπισμό του, με τη συμμετοχή δυτών και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ιδιωτικών σκαφών, ενώ παράλληλα απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δυστυχώς, ο 31χρονος Θοδωρής Γεωργιόπουλος εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τα βράχια του όρους Βαράσοβα, δίχως να έχει τις αισθήσεις του. Άμεσα μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κάτω Βασιλικής και από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από το ιατρικό νοσηλευτικό. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Το θλιβερό μαντάτο του θανάτου σκόρπισε τη θλίψη στην Πάτρα, όπου έμενε μόνιμα και εργαζόταν ως DJ, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλή. Η σελίδα του στο Φέισμπουκ κατακλύστηκε από δεκάδες συλλυπητήρια μηνύματα φίλων του, που αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν τον πρόωρο και απροσδόκητο θάνατό του. Το δυσάρεστο νέο ταξίδψε γρήγορα και στο χωριό του πατέρα του, τη Νεράιδα Ολυμπίας, βυθίζοντας στο πένθος όλους τους κατοίκους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένειά του δέχεται δεύτερο χτύπημα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, καθώς πριν από δεκατρείς ημέρες είχε αυτοκτονήσει εξάδελφός του στο χωριό. Η κηδεία του Θοδωρή Γεωργιόπουλου θα τελεστεί σήμερα στις 5μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Νεράιδα.  Η εφ. «Πατρίς» εκφράζει τα συλλυπήτηριά της στους οικείους του εκλιπόντος.

 

Τελευταία βουτιά για τον Δημήτρη Σκυλάκο

Την τελευταία του βουτιά έκανε την Κυριακή το απόγευμα στην αγαπημένη του θάλασσα, στην παραλία Λεχαινών, ο 62χρονος Δημήτρης Σκυλάκος, ιδιοκτήτης του τσιπουράδικου «Τα Λόγια της Πλώρης».

Ο Δημήτρης με την σύντροφό του και τον αγαπημένο του σκύλο ζούσαν εδώ και πολλά χρόνια στην παραλία των Λεχαινών όπου και διατηρούσε το γνωστό τσιπουράδικο. Ο Δημήτρης την Κυριακή πιθανότατα πριν τις 6 το απόγευμα και όταν υπήρχε ηλιοφάνεια, πήγε για μπάνιο στην αγαπημένη του θάλασσα. Λίγο αργότερα ο καιρός είχε αρχίσει να αλλάζει. Συννέφιασε, στα βόρεια του νομού έβρεξε και έριξε χαλάζι και στη θάλασσα σηκώθηκε μπουρίνι. Λίγο μετά τις 6 ο Δημήτρης εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από λουόμενους, κοντά στην ακτή.

Άμεσα κλήθηκαν το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και το Λιμενικό, ενώ έγινε προσπάθεια επαναφοράς του, με την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Δυστυχώς όμως ο 62χρονος είχε καταλήξει. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Θα διενεργηθεί νεκροψία νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Ο μεγαλόσωμος σκύλος του, περιμένει το αφεντικό του και η συμπεριφορά του δείχνει σα να έχει καταλάβει πως κάτι κακό συνέβη στο αφεντικό του. Ο Δημήτρης Σκυλάκος τον λάτρευε και τον θεωρούσε ως μια από τις καλύτερες παρέες.  Η κηδεία του Δημήτρη Σκυλάκου θα γίνει στο Τραγανό, τον τόπο καταγωγής του. Η «Πατρίς» εκφράζει τα  θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

 

Πνίγηκε 81χρονη στο Κατάκολο

Μοιραίο αποδείχθηκε χθες το μεσημέρι για μια 81χρονη το μπάνιο στην παραλία του Καβουρίου στο Κατάκολο. Λίγο πριν από τις 12:30 το μεσημέρι, λουόμενοι εντόπισαν την ηλικιωμένη να επιπλέει χωρίς να έχει τις αισθήσεις της και αμέσως έσπευσαν να τη βοηθήσουν με τη συνδρομή και ναυαγοσώστη από γειτονικό κατάστημα. Άμεσα στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου έκανε προσπάθειες να κρατήσει στη ζωή την άτυχη γυναίκα και στη συνέχεια τη διεκόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όλη η επικαιρότητα