Πολιτική

Μαξίμου: Παρατείνεται η απαγόρευση πώλησης των «κόκκινων» δανείων αν δεν υπάρξει συμφωνία

kokkina-daneia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε παράταση του καθεστώτος απαγόρευσης πώλησης «κόκκινων» δανείων που ισχύει τώρα θα προχωρήσει η κυβέρνηση αν δεν έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς ως τις 15 Φεβρουαρίου, όπως αποκάλυψε σήμερα (1/2), πρώτη ημέρα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την προηγούμενη συμφωνία, έχει επιτραπεί η μεταβίβαση των «κόκκινων» δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ έχει ανασταλεί ως τις 15 Φεβρουαρίου η δυνατότητα μεταβίβασης των μη εξυπηρετούμενων δανείων με υποθήκη πρώτης κατοικίας, των καταναλωτικών, καθώς και των δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το στέλεχος του Μαξίμου ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση συζητείται το χρονοδιάγραμμα και η ατζέντα της διαπραγμάτευσης.

Μετά τη συνάντηση, δε, αναμένεται να ακολουθήσει μία ακόμη των επικεφαλής των θεσμών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πάντως, αύριο το πρωί θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων προβλέπεται, τέλος, να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, όταν και αναμένεται να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των εταίρων για να επανέλθουν μετά από 7-10 ημέρες.

http://www.newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα